SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Ikke undervurder Finland

Kaapo Kakko jubler etter å ha scoret Finlands tredje mål mot Slovakia. Det finske laget har overrasket stort hittil i VM, og vi tror de også kan spille jevnt med USA.  (AP Photo/Petr David Josek)

Kaapo Kakko jubler etter å ha scoret Finlands tredje mål mot Slovakia. Det finske laget har overrasket stort hittil i VM, og vi tror de også kan spille jevnt med USA. (AP Photo/Petr David Josek) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Finland har fått en knallstart på VM, og vi tror de kan overraske mot USA til smellfeit odds.

DEL

Oddstips (Siste) Spillsenterets øvrige mandagsmeny:

Målscorerspill Eliteserien: Ny målfest på Marienlyst

Målscorerspill Eliteserien: Mos er i scoringsform

Oddssingel VM-ishockey: USA er for store favoritter

Mandagens langoddsprogram byr på Eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Viking som avslutter den syvende serierunden. Norges hockeylandslag spiller sin tredje kamp i VM, i kveld er det Sverige som er motstander. I Sverige er det toppkamp i Allsvenskan mellom IFK Norrköping og IFK Göteborg, og i Italia spilles det to kamper i Serie A. I Danmark er det en kamp i Superligaen og det spilles også playoffretur i League Two mellom Forest Green og Tranmere. I NHL er det klart for andre semifinalekamp mellom San Jose og St. Louis Blues natt til tirsdag.

NB! 68 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

USA – Finland S TV 1,70 – 4,40 – 3,25 B (spillestopp kl. 1610)

VM ishockey, gruppe A. Åpen kamp. USA bør vinne for å sikre godt utgangspunkt før kvartfinalene. Tapet mot Slovakia var nok en strek i regningen, og de bruker å bli bedre jo lenger turneringen går.

Finland har jo åpnet knallsterkt – først og fremst takket være vidunderbarnet Kaapo Kakko. 18-åringen slo til med hat trick da Finland slo Slovakia 4–2.

Finland kom til VM uten en eneste av NHL-stjernene sine, og de fleste ekspertene spådde det finske laget nord og ned.

Finnene har svart med å slå Canada 3–1 og vertsnasjonen Slovakia 4–2. TPS Åbos supertalent Kaapo Kakko scoret to av de tre målene til Finland mot kanadierne, og han fulgte opp med å score tre nye mot Slovakia.

Kaapo Kakko er ventet å gå som en av de første i draftet i sommer og han slåss først og fremst med det amerikanske stortalentet Jack Hughes om å gå som nummer én.

Finland har uten tvil prestert over evne så langt, og jeg innser at de kan få det tøft mot amerikanerne. Samtidig har det amerikanske stjernegalleriet vist svakhetstegn. De tapte hele 1–4 mot Slovakia, men hentet seg inn igjen med å valse over Frankrike. Den kampen vant amerikanerne 7–1.

USA har ofte brukt denne turneringen til å utvikle unge og talentfulle spillere, eller å gi noen av de mindre kjente NHL-ansiktene en sjanse. Det har de ikke gjort denne gangen. I år satser USA på å vinne VM. Riktignok har de med seg supertalentet Jack Hughes, men ellers er det drøssevis med etablerte stjernespillere fra NHL. De har med seg offensive stjerner som Patrick Kane, Johnny Gaudreau, Jack Eichel og Alex DeBrincat.

Defensivt har de mange unge spillere, men de er raske på skøyter. Ryan Suter (34) og Alec Martinez (31) er de eneste forsvarsspillerne som er over 25 år. Målvaktspillet vil antakeligvis være den største bekymringen hos amerikanerne. Cory Schneider, som ikke hadde noen imponerende sesong i NJ Devils, er trolig førstevalget.

På papiret skal amerikanerne være et mye bedre lag enn finnene. Den finske troppen til VM mangler NHL-stjerner som Sebastian Aho, Teuvo Teravainen og Mikko Rantanen.

I stedet må Kaapo Kakko og Toni Rajala ta ansvar. Defensivt må de stole på Mikko Lehtonen, Atte Ohtamaa, Niko Mikkola og Henri Jokiharju. Finland har ingen superkeeper, men Juho Olkinuora har iallfall fått en god start.

Finland har vunnet de tre siste VM-kampene mot USA, og jeg tror de kan ta en ny seier i ettermiddag. Finnene har god flyt, og jeg tror de kan overraske. Denne kampen mener jeg er jevnere enn oddsen tilsier. 1,70 på USA er ikke særlig fristende. Jeg forsøker meg på en dristig B her. Fisnk seier gir flotte 3,25 i odds. Spillestopp er klokken 1610.

Klikk her for å levere dette spillet