SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Glimt vinner «Slaget om Nord-Norge»

Geir André Herrem og Bodø/Glimt har fått en strålende start på sesongen. Her jubler Glimt-spissen etter at han ga hjemmelaget ledelsen 2-0 mot  Lillestrøm på Aspmyra stadion tidligere denne sesongen. 
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Geir André Herrem og Bodø/Glimt har fått en strålende start på sesongen. Her jubler Glimt-spissen etter at han ga hjemmelaget ledelsen 2-0 mot Lillestrøm på Aspmyra stadion tidligere denne sesongen. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

TIL har ikke vunnet en hjemmekamp dagen før nasjonaldagen siden 2007. Vi tror Glimt utnytter TIL-krisen og tar alle tre poengene på Alfheim i kveld.

DEL

OddstipsSpillsenterets øvrige torsdagsmeny:

Midtukekupongen: Brann taper ikke to hjemmekamper på rad

Oddssingel Eliteserien: Vålerenga viser seg frem på fotballens festdag

Oddssingel Eliteserien: Brann har en sterk statistikk på 16. mai

Oddssingel Eliteserien: Molde får det tøft på Nordmøre

Oddssingel Eliteserien: Glimt vinner «Slaget om Nord-Norge»

Oddsdobbel: Viking skal begeistre igjen

Eurojackpot:

16. mai er norsk fotballs store dag og det som vanlig duket for full runde i både Eliteserien og OBOS-ligaen i kveld. Det er en rekke spennende oppgjør både i Eliteserien og OBOS-ligaen og normalt er det også veldig bra publikumsoppmøte dagen før dagen. I tillegg til den norske fotballen, er det også storoppgjør i Allsvenskan mellom IFK Gøteborg og Malmö og det spilles også fire kamper i Superettan. I England er det andre playoffkamp mellom Portsmouth og Sunderland og det er naturligvis også en del kamper fra ishockey-VM.

NB! På fredag kan du vinne ca 98 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

Tromsø - Bodø/Glimt 2,87 - 3,25 - 2,20 B (spillestopp kl. 1755)

Etter syv kamper denne sesongen ligger «Gutan» sist på tabellen med bare fire poeng. Tromsø vant seriepremieren borte mot Ranheim, men deretter har det kun blitt ett poeng på de seks neste.

Siden sommeren 2018 har tromsøværingene hatt en utvikling som gir grunn til bekymring.

Tromsø har kun tatt 14 poeng av 66 mulige på sine 22 siste kamper i Eliteserien. Det gir 0,6 poeng per kamp.

TIL ledet 1-0 til pause hjemme mot Odd søndag, men bortelaget var klart best i andre omgang og vant fortjent 2-1. Alfheim har vansligvis vært en fryktet arena for bortelagene, men denne sesongen har TIL tapt samtlige tre bortekamper. Det er ingen tegn til at TIL-nedturen skal snu på 16. mai.

«Gutan» har slitt med en haug av skader hittil denne sesongen. Viktige spillere som Jostein Gundersen, Simen Wangberg og Runar Espejord måtte se mange kamper fra sidelinjen. I kampen mot Odd måtte Berntsen og Ingebrigsten ut med skader. Bodøværingen Berntsen blir ikke spilleklar til kampen mot Glimt, men Ingebrigtsen er antakeligvis tilbake. En gladnyhet er at Mushaga Bakenga er friskmeldt til torsdagens kamp.

Glimt har fått en fantastisk start på sesongen. De har kun tapt én av de syv første kampene, og laget ligger oppe på en sterk tredjeplass med 14 poeng. De klarte ikke utnytte at Haugesund ble redusert til ti mann allerede etter 25 minutter i Haugesund søndag kveld. Kampen endte 1-1.

Kjetil Knutsen sine karer har vært solide hjemme på Aspmyra. De står med tre seire og én uavgjort etter de fire første hjemmekampene. På bortebane har de tatt fire poeng på tre bortekamper.

Patrick Berg var tilbake i ankerrollen borte mot Haugesund. På Alfheim er han klar til å styre Glimt både offensivt og defensivt.

Lagene møttes møttes også på 16. mai i fjor. Da vant TIL 1-0 på Aspmyra. Sist lagene spilte mot hverandre på Alfheim på 16. mai var i 2016. Da vant Bodø/Glimt 2-1, mens Tromsø vant 3-1 i 2015-sesongen. Det er mye prestisje som står på spill i disse kampene. TIL-spillerne går tradisjonen tro i Borgertoget i Tromsø på nasjonaldagen. Og derfor betyr nettopp denne kampen ekstra mye. De kommer til å gi alt for å ta sesongens første seier, men jeg tviler på at de klarer det.

TIL har ikke vunnet en hjemmekamp dagen før nasjonaldagen siden 2007. Jeg tror ikke de klarer det denne gangen heller. Jeg tror gjestene fra Nordland tar med seg den fine flyten og vinner i Tromsø. 2,20 på borteseier er ok, iallfall med tanke på hvordan sesongen har artet seg for de to lagene så langt.

Klikk her for å levere dette spillet