SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Vi spiller borteseier i Championships serieåpning

Av

Nyopprykkede Luton Town tar i mot Middlesbrough på sin hjemmebane Kenilworth Road Stadium fredag. Vi tror bortelaget får en god åpning på sesongen.

DEL

(Siste) Det skjer ikke særlig mye på fotballfronten denne fredag. I de øverste ligaene i norsk fotball, spilles det kun én kamp. Det er 3. divisjonsoppgjøret mellom Tiller og Kolstad i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5. Den danske Superligaens fjerde serierunde går av stabelen denne helgen, men bare kampen mellom tabelljumbo Silkeborg  og Hobro IK spilles fredag. Serieåpningen i Championship mellom Luton Town og Middlesbrough, som også spilles fredag, er et hint om at det er mye fotball å glede seg til i august.

NB! Husk å spille på Europjackpot! Det er ca 465 millioner kroner i potten!

Luton Town - Middlesbrough B 2,80 (spillestopp 20:40)

Klikk her for å levere dette spillet

Det har vært to eventyrlige sesonger for Luton Town-supportere. «The Hatters» rykket opp fra League Two til League One sesongen 2017/2018. Luton-laget vant deretter League One forrige sesong etter å ha plukket 94 poeng på 46 kamper. Nå skal det høytflyvende laget prøve seg på engelsk fotballs nest høyeste nivå. Der har ikke de oransjekledde vært siden 2006/07-sesongen da økonomiske problemer sendte klubben fra 1. divisjon og helt ned til 5. divisjon på to år. 

Luten Town har vært aktive på overgangsmarkedet denne sommeren. I slutten av juni ble den 21 år gamle forsvarsspilleren James Justin, som spilte 43 kamper forrige sesong, solgt til Leicester. Inn dørene på Kenilworth Road har midtstopperen Martin Cranie, venstrebacken Brendang Galloway, midtbanespillerne Jacob Butterfield og Ryan Tunnicliffe og venstrekanten Callum McManaman kommet. Alle spillerne kom gratis. «The Hatters» kjøpte også den kroatiske keeperen Simon Sluga for 1,7 millioner euro fra HNK Rijeka for to uker siden. 

Middlesbrough endte på syvende plass forrige sesong. Laget som trenes av den tidligere Tottenham-spillerne Jonathan Woodgate lå lenge på topp seks, men fem tap på rad mellom mars og april gjorde at «Boro» raste nedover på tabellen. Paddy McNair og resten av de rødkledde hevet seg i innspurten og vant fem av sine siste seks kamper forrige sesong. Likevel maktet de ikke å hente inn Derby på sjetteplass, som var det siste laget som fikk en plass i play off til Premier League. Middlesbroughs største stjerne er den kongolesiske landslagsspilleren Britt Assombalonga, som tidligere har spilt i Nottingham Forrest, Watford og Peterborough. Angrepsspilleren scoret imidlertid bare 14 mål på 42 kamper forrige sesong. Forrige sesong spilte 26-åringen i et spisspar sammen med Ashley Fletcher.  

«Boro» har ikke forsterket seg nevneverdig denne sommeren. Woodgate har i praksis bare hentet stallspillere. Middlesbrough har levert varierende prestasjoner i treningskampene. I generalprøven mot franske St. Etienne ble stillingen 1-1. 

Middlesbrough var gode på bortebane forrige sesong. De rødkledde fra Nordvest-England vant 10 av 23 bortekamper og tapte bare 6. Med unntak av tapet mot QPR på Loftus Road, tapte Middlesbrough bare borte mot topp 10-lag. Luton gikk hele forrige sesong uten å tape hjemme på Kenilworth Road Stadium. Av 23 hjemmekamper resulterte 16 i Luton-seier. Luton målte krefter mot Championship-vinnerne forrige sesong, Norwich, i generalprøven forrige fredag. Til tross for at Luton spilte hjemme, vant Premier League-klubben 5-1. 

Det er aldri lett å vite hvordan styrkeforholdene er mellom de ulike lagene før etter noen serierunder. Luton var bortimot feilfrie på hjemmebane forrige sesong, men tar nå steget opp i en svært jevn og fysisk Championship-liga. Middlesbrough er erfarent og revansjelysten etter at kvalikplassen glapp med ett poeng forrige sesong. Vi tror Woodgates lag har rutinen som skal til for å vinne denne kampen. Borteseier til 2,80 er derfor vårt spill.

Klikk her for å levere dette spillet