SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

I dette spillet har du størst vinnersjanse

Av

Skulle du være så heldig å få telefon fra Hamar, bør du ha lest dette først.

DEL

Joker (Siste) Joker er det spillet fra Norsk Tipping der det er større sjanse for å bli millionær. Og i motsetning til de andre lykkespillene fra spillselskapet kan du selv påvirke sannsynligheten for at gevinsten din blir stor eller liten.

Kort om spillet

I Joker får du utdelt fem tilfeldige tall fra 0 til 9. For hver av disse må du velge om du tror fem andre tall er høyere eller lavere enn dine egne. Når du velger riktig, klatrer du høyere på premiestigen. Hvis du velger feil, raser du ned ett premietrinn.

Du er sikret minstepotten uansett hvordan det går, og kommer det en Joker, vinner du toppgevinsten direkte. Jokeren er alltid med når du skal gå opp eller ned, i tillegg til tallene 0 til 9.

Joker har trekning hver onsdag og lørdag. Du kan spille her!

Stopp mens leken er god

Som Joker-vinner kan du når som helst velge å gi deg og innkassere premien som er på det nivået du befinner deg på. Svært få benytter seg av denne muligheten, trolig fordi det er få som kjenner til at det er lov til å avslutte spillet før man har tippet på alle tallene.

I visse situasjoner kan det være riktig å avslutte spillet mens leken (og premien) er god. 

La oss ta et eksempel med fiktive premiebeløp:

En spiller har valgt riktig tall de fire første gangene. Vedkommende er sikret 1,5 millioner kroner hvis spillet avsluttes der og da. Neste og siste premietrinn er 2,1 millioner kroner. Dersom feil tall blir valgt, raser premien ned til nivået under, som er 900.000 kroner.

Det siste hinderet er tallet 5. I et slikt tilfelle er det risikabelt å gå for toppgevinsten i stedet for å nøye seg med nest høyeste premie. Spilleren risikerer å tape hele 600.000 kroner på det vanskeligste tallet. Tenk deg om; hvis du har vunnet 1,5 millioner kroner, som er mye penger, hvorfor skal du risikere å tape 600.000 av dem? 

Hadde det siste tallet vært 0 eller 9, er det selvsagt ikke noe å tenke på. Men selv med tall som 1 og 8 er risikoen for å tape et anselig pengebeløp på nesten 10 prosent.

Joker-vinnerne kan velge om de vil delta i trekningen selv, eller om de vil la en maskin gjøre valgene. Maskinen stopper ikke før alle fem tallene er unnagjort. Så det lønner seg helt klart å stille opp på TV dersom du har mulighet til det.

Spill Joker her

5-tabben

Mange spillere tror at det er ett fett om man går opp eller ned når tallet er 5. Det stemmer ikke. Sannsynligheten for riktig valg ved å gå opp er 54,5 prosent. Går du ned, er sannsynligheten for å få rett 63,6 prosent.

Forklaringen er at du har sju vinnere dersom du går ned (5, 4, 3, 2, 1, 0 og Joker), og bare seks hvis du går opp (5, 6, 7, 8, 9 og Joker). Faktisk har du samme vinnersannsynlighet hvis du går ned på tallet 4, som hvis du går opp på 5.

Spill på onsdager

Et nyttig tips til slutt: Drømmer du om å bli millionær på lykkespill, skal du satse på Joker på onsdager.

Forkaringen er enkel. Den delen av førstepremiepotten som ingen vinner, blir overført til påfølgende spilleomgang. Joker-omsetningen på lørdager er gjerne dobbelt så stor som på onsdager. Dermed utgjør de overførte førstepremiepottene fra lørdager til onsdager ofte store beløp.

Førstepremiepotten på onsdager kan derfor øke betraktelig, uten at sannsynligheten for å bli trukket ut som vinner reduseres.

For i Joker trekkes du nemlig ut som den heldige vinner blant alle spilerne. Jo færre deltagere i spilleomgangen, desto større er altså sjansen for å vinne førstepremien.

På onsdager er det om lag halvparten så mange deltagere som på lørdagen. Derfor er det på onsdagen at vinnersjansen er størst.

Sjansen for å velge riktig (husk at man vinner hvis Jokeren trekkes). 

Tall: 0 
Opp: 100 % 
Ned: 18,2 %


Opp: 90,9 % 
Ned: 27,30 %


Opp: 81,8 % 
Ned: 36,4 %


Opp: 72,7 % 
Ned: 45,5 %


Opp: 63,6 % 
Ned: 54,5 %


Opp: 54,5 % 
Ned: 63,6

6: 
Opp: 45,5 % 
Ned: 72,7 %


Opp: 36,4 % 
Ned: 81,8 %


Opp: 27,3 % 
Ned: 90,9 %


Opp: 18,2 % 
Ned: 100 %

Spill Joker her

(Vinnersjansen er ca. 1:350.000 (onsdag) og 1:550.000 (lørdag) per rekke)