- Ja, det er klart jeg er spent. Men jeg gleder meg veldig også. Dette blir det største jeg har deltatt i noen sinne, sier 22-åringen fra Gjøvik.

Kristian har vært en aldri så liten komet på skøyteisen denne vinteren. Fredag går han 5000 meter i B-gruppa i Vikingskipet, søndag 1500 meter.

- Målet er å gjøre mine beste løp noen sinne. Da håper jeg å kunne hevde meg litt i B-gruppa og kanskje nærme meg toppen på 1500 meter, sier Gjøvik-gutten.

Han føler formen bare har blitt bedre og bedre siden NM, og at han har hatt nytte av å trene sammen med de aller beste på samlinga i forkant av EM i Collalbo for en snau måned siden.

- Det er moro å gå når du føler at formen er bra. Så langt har dette vært en bonussesong, og alt heretter blir på en måte et pluss, sier 22-åringen.

Neste helg arrangeres VM enkeltdistanser i Inzell. Dit er Kristian allerede uttatt som reserve på lagtempo.

- Jeg har ikke tenkt så veldig mye på om jeg får gå noen distanser der. Men det kommer et VM i Calgary om en måneds tid. Muligheten for å kvalifisere seg dit er kanskje større enn til VM enkeltdistanser. Uansett handler det for min del bare om å gå fortere på skøyer, sier Kristian Gamme Ulekleiv før helgas verdenscupdebut.