Markus-evangeliet blir formidlet med ord, bilder og toner i Gjøvik kirke fredag 28.januar.

Fredag 28.januar gjester Christian Stejskal Gjøvik kirke med multimedia forestillingen Markusevangeliet. Foruten resitasjon av bibelteksten vises bilder fra Midtøsten og Stejskal spiller violin. Han er utdannet violinist fra Norges musikkhøyskole og har spilt i en rekke orkestre i Norge og utlandet. I flere år har han levd i Midtøsten, og han har drevet det langt som amatørfotograf. De 90 bildene fra Israel, Palestina og Jordan som han bruker i Markus-forestillingen er alle med på å illustrere bibelteksten.

Han har levd et ganske usedvanlig liv. Som ung gikk han på sine føtter fra fødebyen Wien til Etiopia. Han har laget forestillingen Oksen Ferdinan og vist den på samtlige av FNs 185 skoler i Gaza. I flere år levde han i det som kalles søppelbyen i Kairo. I den perioden var han violinist i orkesteret i Kairo opera. Det resulterte i forestillingen Mitt nabolag som han fremførte 200 ganger, bl.a. i Engehaugen kirke i Gjøvik.

Forestillingen om Markus er basert på fotografier han har tatt i Midtøsten og egenkomponert musikk og selvsagt bibelteksten.