Gå til sidens hovedinnhold

Spennende fotoutstilling på Drengestua

Innsendt

Bildene er blitt til underveis, som øyeblikk han har ramlet inn i.

Nå viser Håkon Glommen Eriksen frem fotografier han har valgt ut under overskriften «Fornemmelser».

- Det er øyeblikkene som teller; lyset, skyggene, menneskene, bevegelsene - i neste øyeblikk er alt endret og fornemmelsen borte , sier fotografen.

Håkon Glommen Eriksen (62) fra Gjøvik fikk sitt første kamera som 11-åring. Siden han har forsket i motiver og uttrykk. Han er opptatt av fornemmelser.

- Jeg tror selv at når jeg tar et blide i et øyeblikk, så er det fordi jeg fornemmer noe i motivet, uten helt å ha gode ord for det der og da. Så må jeg la bildet «henge til tørk» ei stund for å se om det bærer, for å se om bildet virkelig åpner en fornemmelse for meg.

Bildene på utstillingen er tatt over en tiårsperiode, der det nyeste bildet er to år gammelt. Et av bildene på utstillingen er denne fornemmelsen fra København.I likhet med samtlige bilder på utstillingen, er dette et øyeblikksbilde der ingenting er arrangert.

Et gjennomgående trekk ved Glommen Eriksens bilder, er at de har noe vagt og sløret over seg. Som filosof ved Høgskolen i Innlandet er han opptatt av menneskets søken etter å finne sin plass i verden.

- Slik tenker jeg også at vi forstår verden. Vår grunnleggende tilgang til mening og sammenheng i tilværelsen skjer gjennom at vi plutselig får et glimt bak sløret eller gjennom det vage og gåtefulle.

Han ønsker at de som kommer til utstillingen selv skal finne sine fornemmelser. Kanskje vil bildene gi en fornemmelse av avstand, endring, bevegelse, rom, mening, stamper, drøm, håp, fortid etc.

- Hvis noen får lyst til å sitte ned og bruke tid på et bilde og se om det åpner en eller annen fornemmelse, så har jeg det min mening mitt, sier fotografier.

Dette er Glommen Eriksens første separatutstilling. Fra lørdag 4. til søndag 12. september stilles bildene ut i Drengestua galleri på Gjøvik gård. Utstillingen vil være åpen kl. 11.00 - 16.00, mandag stengt.

Kommentarer til denne saken