Speiderne samlet seg i år på sommerleir ved Trevatn Velpark for Vestoppland krets av Norges speiderforbund.

Egentlig skulle de vært landsleir i Østfold med cirka 8000 speidere, men i stedet ble det «desentralisert landsleir» med felles «livestreamet» åpningsleirbål, oppgaver og bærekraft som tema.

18 kanoer og 33 speidere

Speider-gjengen på 24 speidere, rovere og ledere fra Gjøvik og ni speidere fra Østre Toten, fraktet med seg utstyr og 18 kanoer ble fraktet opp til området ved velparken.

Det ble hele fem dager med strålende vær og flotte forhold på Trevatn. På den første dagen sto det etablering av leir og bygging av tårn, noe som krevde en god del planlegging. Speiderne arrangerte også en Volleyballturnering med finale som ble en svært populær aktivitet som holdt på langt utover mesterskapets rammer.

Fisking og bading

På en av dagene var det utflukter og rigging av leirplasser ute i marka. Jentene fra Østre Toten speidergruppe imponerte ved å padle hele Trevatn på langs, en tur på cirka to mil. Speiderne fikk også god tid til å slappe av med bading, fisking og kano-lek med velt samt kameratredning.

Speider-gjengen fra Vestoppland velger å sende en takk til Trevatn velforening som holder denne vakre lite plassen ved like på frivillig basis og stilte opp med åpen kiosk på kveldene.