Resultatløst søk etter Evje i helga

Det ble ikke funnet nye spor etter den savnede Stig Ingar Evje i helga.

Det ble ikke funnet nye spor etter den savnede Stig Ingar Evje i helga. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi må være tålmodige, sier søsteren Janne Evje til OA.

DEL

Savnede Stig Ingar Evjes søstre, Janne og Tone, satte seg i bilen på hver sin kant av landet og dro til Spåtind lørdag, etter en mulig observasjon fra kvelden før ble kjent.

Sammen med andre frivillige har de foretatt søk i området både lørdag kveld og søndag.

– Vi har ikke funnet nye spor. Vi har heller ikke fått meldinger om flere observasjoner, forteller Janne til Oppland Arbeiderblad søndag ettermiddag.

Takknemlige

Lørdagskvelden satt søstrene på det Janne kaller observasjonspost og lyttepost.

– I dag var vi tidlig oppe og gikk ut i terrenget. Vi har for så vidt gått de samme stedene vi har gått før, forteller hun.

Hun har ikke oversikt over hvor mange lokale som har bistått.

– Det er flere som har vært ute. Det er vi veldig takknemlige for. Det har også vært med en hund i privat regi, sier hun.

Føler seg sikker

Ringerikes Blad har snakket med kvinnen som meldte inn observasjonen til politiet fredag.

– Det var da jeg skulle ta bilder av noen flotte kuer at jeg plutselig så en mann i rask gange ut av et skogholt. Han gikk veldig raskt og målrettet. Jeg føler meg veldig sikker på at det var Evje, sier kvinnen til Ringerikes Blad.

Etter observasjonen ble politiet kontaktet.

– Også en hyttenabo observerte noe i samme tidsrom, som kan tyde på at det var Evje som befant seg der. Han la ikke merke til oss rundt. Han gikk bare rett fram. Jeg kjente ham igjen fra beskrivelser og bilder jeg har sett, forteller kvinnen til avisa.

Ingen har ringt

Politiet ba lørdag om kontakt med eventuelle personer som befant seg i området kvelden før og kan likne den savnede. Dette for å avklare om den innmeldte observasjonen kan ha vært en forveksling.

Det er etter hva OA får opplyst ingen som har henvendt seg til dem om dette etterpå.

– Vi må være tålmodige. Vi fortsetter letingen utover ettermiddag og tidlig kveld i dag, sa Janne Evje til OA i 15-tida søndag.

Artikkeltags