Åpnet Norges første fjellkørlingbane på Spåtind

Liv Solveig Alfstad (tv.) og Maj Elin Storeide på Spåtind åpnet i dag det som trolig er Norges første fjellkørlingbane.

Liv Solveig Alfstad (tv.) og Maj Elin Storeide på Spåtind åpnet i dag det som trolig er Norges første fjellkørlingbane. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Liv Solveig Alfstad fortsetter å klippe snorer selv om hun ikke er ordfører lenger. I dag åpnet hun Norges første fjellkørlingbane på Spåtind.

DEL

Isstock er navnet på sporten som på godt norsk er døpt fjellkørling.

Begrepet kommer fra Østerrike, der mer enn 1 million mennesker utøver denne sporten, gjerne i sosiale lag på kveldsbelyste baner.

Nesten som i vanlig kørling er det to lag som konkurrer på en islagt bane, der det er om å gjøre å enten komme nærmest et mål, eller å se hvem som kan få kjeglen til å gli lengst på banen.

I dag åpnet Norges første fjellkørlingbane med hundrevis av tilskuere og prøvelystne på Spåtind.

Svømmebasseng nyåpnes

Selve snorklippingen var i de mest rutinerte hender, av Liv Solveig Alfstad, nylig avtroppet ordfører i Nordre Land og enda mer nytilsatt destinasjons- og utviklingsleder på Spåtind.

Alfstad og direktør Joe Harald fikk gleden av å teste Fjellkørlinga sammen med Nittedal Skiklubb.

På Spåtind er banen 40 meter x 5,5 meter, med utsikt over Synnfjorden og fjellheimen. Banen er åpen for alle på bestilling, og er lyssatt for kveldsbruk.

– Fjellkørling-banen er en av flere nye aktiviteter som er på plass på Spåtind dette året; det største blir nyåpningen av svømmebassenget, sier Alfstad.

Over 500 mennesker var ute i skiløypene i dag og vinteren har kommet for fullt på Synnfjellet.

Artikkeltags