Blant de ti utlyste stillingene er flere regnskapsførerstillinger, rådgiverstillinger, to lederstillinger og spesialister innen forsikring og betaling. I tillegg lyses det ut to stillinger ved det nyåpna Oslo-kontoret.

– Hensikten er å satse videre og sterkere på næringslivsmarkedet i de to dalførene, med et særlig fokus på landbruket, sier Skolseg i en pressemelding.

– Vi trenger folk med ulik kompetanse og bakgrunn for vår satsing. Bransjeerfaring er viktig, og vi ønsker oss folk med erfaring fra landbruk og andre forretningsområder. Vi trenger folk med regnskaps- og økonomikompetanse, og vi trenger folk med gode digitale ferdigheter. Dessuten er vi opptatt av mangfold og likestilling, sier han.

Løfte landbruket

–Vi har et skjebnefellesskap med næringslivet. Lykkes næringslivet i vår region så er det grunnlag for våre tjenester og produkter. For å lykkes må vi ha med oss medarbeidere som har kompetanse til og interesse av å utnytte disse mulighetene, sier han.

Når konsernet nå lyser ut mange nye stillinger, er det spesielt folk med erfaring fra landbruket de er på jakt etter.

– Landbruk er en viktig næring i vårt område og står for en betydelig verdiskaping. Matproduksjon har alltid vært viktig for landet og landets beredskap, og vil sannsynligvis bli viktigere framover. Vi tilbyr et bredt spekter av tjenester til landbruket som kan bidra til å løfte lønnsomheten i næringen. Dessuten er det mye annen aktivitet som springer ut fra landbruket, sier Skolseg.

Bygge videre

SpareBank 1 Hallingdal Valdres fikk ved årsskiftet med seg Fagernes Økonomiservice AS på laget. Dermed ble landbrukskompetansen styrket, og konsernet ønsker nå en videre satsing på dette. Ole Arne Fugllien skal lede dette arbeidet.

– Vi er på jakt etter deg som er eller kan bli en regnskapsfører for landbruket. Skulle du ha en rådgiver i magen er det selvsagt ekstra positivt, sier Fugllien.