Gjøvik HK er en av klubbene som er på på kampanjen, og det er allerede blitt spilt flere kamper i Tranberghallen og Campus Arena Gjøvik hvor tilskuerne er tilbudt gratis kaffe.

Håndball er helt avhengig av frivillig innsats fra foreldrene. For å støtte dem som alltid stiller opp, kjører til og fra trening, deltar på dugnad og gjør breddeidretten mulig, sørger Opel og lokale bilforhandlere denne våren for gratis kaffe i håndballhaller over hele landet.

– For oss er det helt naturlig å hylle alle de foreldrene som hver uke bidrar til at barn og ungdom kan oppleve håndballglede. Derfor ønsker vi å gi dem en ekstra oppmerksomhet, sier Reidar Holtedahl, merkesjef for Opel hos importøren Bertel O. Steen.

Opel kjøper kaffen direkte fra håndballklubbene. Hver klubb mottar 1000 kampanjekopper og forhåndsbetaling for like mange kopper kaffe. Det garanterer 20.000 kroner i inntekter fra kaffesalg for hver klubb.

– Disse pengene kommer godt med i vårt arbeid. De vil i hovedsak bli brukt til å forbedre utstyret vårt i håndballhallene, sier Mirsad Pestalic, administrativ leder i Gjøvik HK.

Totalt sponser Opel kaffe for 66 håndballklubber over hele Norge. Til sammen kjøper de kaffe for 1,4 millioner kroner i løpet av våren. De lokale forhandlerne står for kontakten med klubbene og overleverer koppene.

Kampanjen gjennomføres i samarbeid med Norges Håndballforbund, som Opel har vært samarbeidspartner for siden 2020.

– I Opel sier vi at «Fremtiden tilhører alle» og med denne kampanjen vil vi gi oppmerksomhet til de som legger til rette for at flest mulig skal få drive med håndball – nemlig foreldre og foresatte. De kjører til og fra trening og kamper, lager vafler, deltar i dugnader, står i kioskene og bruker masse tid på tribuner i hele landet. En gratis kaffe skulle virkelig bare mangle, sier Opel-sjef Holtedahl.

Koppene deles ut når kiosken i klubben er åpen under både kamper og treninger. Kampanjen ble lansert mot slutten av februar og varer så lenge det er kopper igjen.

Gratis kaffe serveres på følgende kamper i regi av Gjøvik HK denne helga:

Lørdag 18. mars i Tranberghallen:

11.30: G16: Gjøvik HK - Nordbygda

13.00: J16: Gjøvik HK - Kongsvinger 2

15.00: G14: Gjøvik HK - Elverum

Søndag 19. mars i Tranberghallen:

15.00: J14: Gjøvik HK 5 - Leira

Søndag 19. mars i Campus Arena:

15.00: D2: Gjøvik HK - Byåsen

Se kampanjevideoen «Vi heier på dere» her.