Søndre Land kino beklager overfor skremte barn

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Mange forventningsfulle små kinogjengere med foreldre og andre ledsagere benket seg søndag i Søndre Land kino, til visning av familiefilmen Karsten og Petra ut på tur. Filmen om de morsomme små vennene er tillatt for alle. Det er på sin side ikke Disneys påkostede nyinnspilling av tegneserieklassikeren Skjønnheten og Udyret. Medietilsynet har gitt Skjønnheten og Udyret aldersgrense 9 år, med begrunnelse i «enkelte skremmende skikkelser og faretruende situasjoner».

Den vurderingen deler flere som var til stede på kinoen søndag, da den friske traileren til Skjønnheten og Udyret ble vist i forkant av Karsten og Petra-filmen.

«Denne var høylydt og relativt voldsom for de minste, og det var mange av dem som skvatt, begynte å gråte, og ville hjem. Det ble rett og slett for voldsomt for mange av dem som utgjorde målgruppen for hovedfilmen, og det kan vel ikke være meningen?» skriver en av de besøkende i et innlegg på kinoens Facebook-side.

«Det er helt riktig. Det var en fryktelig dårlig avgjørelse. Det beklager vi på det sterkeste!!» svarer kinoen på henvendelsen.

Artikkeltags