Mann funnet død i Søndre Land – politiet anser dødsfallet som mistenkelig

Innlandt politidistrikt bekrefter at det er funnet en død person på Veståsen i Søndre Land. Dødsfallet anses som mistenkelig. Foto: Privat

Innlandt politidistrikt bekrefter at det er funnet en død person på Veståsen i Søndre Land. Dødsfallet anses som mistenkelig. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Innlandet politidistrikt opplyste til OA søndag kveld at politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall på Veståsen i Søndre Land kommune.

– Det jeg kan si er at vi etterforsker et mistenkelig dødsfall i dette området. Mer kan jeg ikke si på dette tidspunkt, sia operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt til OA klokka 20.15.

Ble funnet lørdag

OA har vært i kontakt med en beboer i området. Kvinnen kunne fortelle til OA at det var to ungdommer som fant den døde kroppen.

– Det skjedde sent lørdag kveld og politiet har jobbet på stedet siden da, sa kvinnen.

Hun beskrev også at kroppen ble funnet ved en skogvei i det aktuelle området.

Liket skal ha vært ille tilredt og blant annet ha vært påført alvorlige brannskader.

Kripos er på stedet

Innlandet politidistrikt meldte i en pressemelding at politiet fikk melding om funnet i 19.30-tida lørdag kveld.

Meldingen gikk ut på at en person var funnet død i et skogsområde på vestsiden av Randsfjorden i nærheten av Fluberg bru i Søndre Land kommune.

«Omstendigheter rundt funnet gjør at politiet anser dødsfallet som mistenkelig», opplyses det i pressemeldingen.

Kriminalteknikere fra politiet i Gjøvik har sammen med kriminalteknikere fra Kripos startet undersøkelser på funnstedet. Den avdøde vil bli sendt til obduksjon for å få avklart dødsårsaken, opplyste Innlandet politidistrikt.

Mann

Politiadvokat Joachim Sopp Onsrud ved Innlandet politidistrikt bekrefter at det var en mann som ble funnet død.

– Vi ønsker ikke å gå nærmere inn på omstendighetene rundt funnet på dette tidspunkt. Vi må nøste en del tråder før vi kan gå ut med mer informasjon, sa han til OA søndag kveld.

Politiadvokaten kunne videre opplyse at mannen ble funnet i et skogsområde ved en skogsvei.

– Har politiet fått inn opplysninger fra allmennheten som kan være til hjelp?

– Det er fortsatt veldig tidlig og vi har foreløpig ikke fått inn tips. Alt av aktivitet i dette området er interessant for oss, sa politiadvokat Joachim Sopp Onsrud.

Ukjent identitet

Identiteten til avdøde er foreløpig ukjent. Politiet er heller ikke kjent med at noen er meldt saknet i området, ble det påpekt i pressemeldingen.

Det er heller ikke brakt på det rene hvor lenge avdøde har ligget på stedet. Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i det aktuelle området:

«Politiet vil gjerne ha kontakt med personer som har vært i området de siste dagene. De som kan ha opplysninger eller ha sett noe som kan hjelpe politiet med å finne ut hva som har skjedd. Ta kontakt med oss på telefon 02 800».

Skal obduseres

Kriminalteknikere fra politiet i Gjøvik og fra Kripos var søndag i full gang med å gjøre undersøkelser på funnstedet. Den avdøde skal obduseres for å få avklart dødsårsaken.

– Omstendigheter rundt funnet gjør at politiet anser dødsfallet som mistenkelig, sier Onsrud, som ikke vil bekrefte eller avkrefte vitnebeskrivelsene om at mannen var ille tilredt og hadde brannskader.

På spørsmål om det er hytter eller hus som har brent i området, og som mannen kan ha oppholdt seg i, svarer Onsrud at det ikke er noen bebyggelse i umiddelbar nærhet.

Etterforsker bredt

Politiet ønsker ikke å si om det er funnet noe våpen eller våpenlignende gjenstander i nærheten av funnstedet. Om mannen kan ha blitt fraktet til funnstedet og blitt plassert der, er trolig noe politiet undersøker. Svaret er at de etterforsker bredt.

– Vi kan ikke si hva som har skjedd på åstedet. Vi starter etterforskningen veldig vidt og holder alle muligheter åpne. Vi etterforsker alt som kan ha skjedd og snevrer inn etter hvert, sier Onsrud.

Politiet er ikke kjent med at noen er meldt savnet i området, men undersøker nå om det er savnede personer i et større område som de kan sjekke dødsfallet opp mot.

Ventet et døgn

Det gikk over et døgn før politiet gikk ut med informasjon om saken. Det til tross for at det er viktig å snakke med eventuelle vitner så raskt som mulig mens observasjoner ennå er friskt i minnet.

– Det er jeg for så vidt enig i. Men bakgrunnen for at vi ventet, er at funnet ble gjort lørdag kveld, rett før mørkets frembrudd. Da vi begynte med tekniske undersøkelser først søndag morgen, tok det litt tid før vi fikk oversikt over hva dette var. Vi var redd for å gå ut for tidlig hvis det ikke var noe å gå ut med, sier politiadvokaten.

Selve området der mannen ble funnet, er et populært turområde for lokalbefolkningen.

– Det er også en del jaktterreng i området, sier Onsrud.

Politiet kommer til å gå ut med mer informasjon om saken tidlig mandag.

Artikkeltags