Nye pristilbud er mottatt – håper å skrive kontrakt i september

HOVLITUNET: Tre entreprenørfirmaer deltar i konkurransen om å få bygge Søndre Lands nye helse- og omsorgssenter, Hovlitunet.

HOVLITUNET: Tre entreprenørfirmaer deltar i konkurransen om å få bygge Søndre Lands nye helse- og omsorgssenter, Hovlitunet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De tre opprinnelige tilbyderne konkurrerer fortsatt om å få bygge Søndre Lands nye helse- og omsorgssenter. Nå til en lavere pris enn de første tilbudene.

DEL

Søndre Land kommune bestemte seg i mai for å avlyse anbudskonkurransen for bygging av kommunens nye helse- og omsorgssenter på Hovli. Alle pristilbudene lå over budsjettert entreprisekostnad.

Kommunen har siden da lyst ut en begrenset anbudskonkurranse for de tre entreprenørfirmaene som ga tilbud i konkurransen som ble avlyst: Betonmast Hæhre Innlandet AS, Consto AS og Hent AS.

Nye pristilbud

– Vi har fått inn nye pristilbud. De kommende ukene er satt av til forhandlinger med de tre tilbyderne. Planen nå er å ha en endelig entreprisekostnad klar for politisk behandling i september. Endelig godkjenning og vedtak vil bli opp til kommunestyrets behandling 17. september, sier Henrik Hvattum, prosjektleder for bygg og vedlikehold i Søndre Land kommune.

Byggingen av nye Hovli omsorgssenter er tidenes største byggeprosjekt i regi av Søndre Land kommune. Prosjektet har en vedtatt totalramme på 457 millioner kroner, hvorav 293 millioner kroner er selve hovedentreprisen.

Kostnadsreduksjon

I den begrensede anbudskonkurransen er anbudsgrunnlaget omarbeidet fra det opprinnelige med hensikt å redusere kostnadene.

Da den opprinnelige konkurransen ble avlyst i mai, uttalte kommunens prosjektleder at «antall kvadratmeter ligger fast, da størrelsen på bygget er utgangspunkt for innvilget statstilskudd fra Husbanken».

– Det vil i første rekke bli sett på innvendige løsninger, kvaliteter og om det er noe som er beskrevet unødvendig og som kan tilpasses eller endres på, uttalte han den gang.

Kontrollutvalget: – Vi vil følge nøye med på Hovli

Hvattum ønsker ikke å så mye mer om detaljene i anbudsforhandlingene nå.

– Nei, vi er i en fase der vi skal i forhandlinger med tilbyderne. Hvilke tilbud som er gitt, og hva vi skal forhandle om, kan jeg ikke si noe om av hensyn til konkurransen.

Tomta er ryddet

Gjennom sommeren er tomta blitt ferdig ryddet. Seks tomannsboliger og en enebolig er sanert. Eksisterende Hovli sykehjem skal benyttes gjennom den forestående byggeperioden, men rives den dagen det nye tas i bruk.

– Fra kommunens side vil det være klargjort for byggestart på tomta før jul. Tidspunktet for når spaden settes i jorda blir litt opp til den som får entreprisen. Jeg vil anta det blir byggestart rett på nyåret, sier Henrik Hvattum, prosjektleder for bygg og vedlikehold i Søndre Land kommune.

Før sommeren ble det gjort beslutning i komité for helse, omsorg og velferd om at det nye helse- og omsorgssenteret skal hete Hovlitunet.

Artikkeltags