Nå jobber de på spreng for å lage folkefest i Gran

KLARE FOR FEST: Morten Wien, Marianne Aashaug og Øystein Lysenstøen er klare for folkefest 25. juli. - Engasjementet folk og foreninger har vist for festdagen tilsier at det blir fest, sier de tre.

KLARE FOR FEST: Morten Wien, Marianne Aashaug og Øystein Lysenstøen er klare for folkefest 25. juli. - Engasjementet folk og foreninger har vist for festdagen tilsier at det blir fest, sier de tre. Foto:

Gjøvikregionen Hadeland Ringerike Reiseliv, Musikk-kjeller`n, kor og korps, samt et kompani av frivillige jobber på spreng med ett mål for øye. En heidundrande folkefest når NRKs sommertog stopper på Gran stasjon.

DEL

NRKs sommertog til Gran stasjon 25. juliGRAN: Det jobbes på spreng i kulissene for tiden. Når statskanalen skal vise fram kongeriket fra statsbanen, er det en særs attraktiv mulighet for regionene å vise seg fram. Hadeland er intet unntak, og etter alt å dømme blir det klin umulig å kjede seg i sentrum 25. juli.

– Morten visste vel ikke helt hva han sa ja til, men tilbakemeldingene fra folk og foreninger er at de alle vil være med på å lage en skikkelig folkefest, sier Marianne Aashaug i Gjøvikregionen Hadeland Ringerike Reiseliv.

LES OGSÅ:

Gå-sentrum

Morten Wien og Øystein Lysenstøen i Musikk-Kjeller`n vil stå for det tekniske rundt arrangementet. Som for eksempel scenen på stasjonsparkeringen hvor det vil bli spilt livemusikk utover dagen og kvelden.

– Selve live-sendingen til NRK vil være på kvelden, så vårt oppdrag er å fylle resten av dagen med underholdning. Det vil bli både konserter og DJ, sier Wien.

– Samtidig har det vært en massemønstring blant korpsene, så et sammenslått storkorps skal sammen med en mengde kor framføre blant annet Hadelandssangen, sier Aashaug.

Trivelig trygghet står i sentrum for arrangementet, så hele sentrum blir stengt og omgjort til gågate fra DnB og nordover.

GÅSENTRUM: Gran sentrum vil bli bilfritt når NRKs Sommertog ankommer stasjonen. Foran festen gjenstår litt planlegging, men Morten Wien og Marianne Aashaug har både frivillige og kommunalt ansatte med på laget.

GÅSENTRUM: Gran sentrum vil bli bilfritt når NRKs Sommertog ankommer stasjonen. Foran festen gjenstår litt planlegging, men Morten Wien og Marianne Aashaug har både frivillige og kommunalt ansatte med på laget.

Variert musikk

På scenen vil Sons of Taiga, som allerede har skapt seg et solid navn, smelle i gang, mens Eli Kristin Hanssveen vil sørge for et noe roligere musikalsk lydbilde. High Red, med Adam Douglas i spissen, vil på sin side være soul-alibiet på festdagen.

SPILLER: Sons of Taiga er blant de lokale artistene på scena når Sommertoget kommer til Gran.

SPILLER: Sons of Taiga er blant de lokale artistene på scena når Sommertoget kommer til Gran. Foto:

Regionhyllest

I sentrum står likevel et, i utgangspunktet, enkelt konsept. Nemlig å vise resten av Norge hva Hadeland har å by på. Lag og foreninger har definitivt skjønt tegninga, og sentrum vil bli en veritabel levende reklameplakat for Hadeland. Det være seg med minibondegård, klatrevegg, matmarked, glassblåsing og håndverksmarked, for å nevne noe. Også vannsklie ned Jernbanegata.

– Det er ikke bare Gran som vil vise seg fram, men hele regionen. Så Gran vil bli fylt av aktiviteter fra hele Hadeland, sier arrangørene.

– Vi gleder oss veldig til festdagen. Hadeland som region har hatt en ny oppblomstring og basert på erfaringene fra i fjor da NRK hadde sakte-tv på Skibladner, så vet vi at publikum vil stille opp langs – ikke på(!) - toglinja lenge før Gran for å skape liv og røre, sier Aashaug.

Ifølge både henne og Wien, er det fremdeles noen ledige plasser til festdagen. Men skal du være med, så må det være «hadelandsk».

Sommertoget tar for øvrig en kort stopp både på Roa og Jevnaker dagen etter arrangementet på Gran, altså 26. juli.

Artikkeltags