En utflukt i det grønne

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Bare en liten kjøretur unna Gjøvik ligger Snilsberg familiepark - en fin dagsutflukt for både store og små.

DEL

De kaller seg «Norges grønneste familiepark» - noe undertegnede ikke kan stå inne for - men det er hevet over enhver tvil at det er et godt og grønt sted å være en sommerdag. Det er en fin dagsutflukt fra Gjøvikområdet til Ringsakersida, og barna får nærkontakt med dyr av ymse slag. Både tradisjonelle gårdsdyr og noen av det mer eksotiske slaget.

Dyrene møter du langs den én kilometer lange naturstien som går rundt gården. Den er både grønn og innbydende - og ikke minst overkommelig for både svært unge og svært gamle travere. Det er også fullt mulig å trille barnevogn hele runden. Vertskapet har laget et flott pausested underveis med mulighet for blant annet å hoppe i høyet, eller å lafte ditt eget lille hus. Der er det også satt ut benker og bord, der du kan spise medbragt mat. Det samme er tilfelle ved naturstiens ende på gårdstunet, der det også er et godt utvalg av lekeapparater, traktorer og brannbiler som ungene kan utforske.

Om du ikke vil basere dietten på bare pølser og vafler, kan det være lurt å ta med litt niste - for stabburet på gården byr bare på svært enkel servering. I tillegg til de nevnte pølser og vafler, selges is og drikkevarer.

Artikkeltags