Ekspedisjon i kano

KANOGJENG: Denne gjengen fra Gjøvik koste seg på Fjorda i fjor høst, og planlegger ny tur i år.

KANOGJENG: Denne gjengen fra Gjøvik koste seg på Fjorda i fjor høst, og planlegger ny tur i år.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Avslappende fiske i glitrende vann etter en dag i kanoen. Et lite eventyr.

DEL

Oppi åsdraget vest for Randsfjorden, finnes det et helt spesielt område for kanopadlere. Fjorda består av et sammenhengende nettverk av små innsjøer. Myriader av små holmer og øyer, lune viker og trange kanaler, gjør dette til et helt spesielt område for dem som trives med å ferdsel på vannspeilet.

Området er spesielt barnevennlig. Furuskogen skjermer godt for vinden, derfor er det små sjansen for å blåse bort med kanoen.

Det er mulig å leie kanoer ved både Vestland og Solvik kanoutleie. Du finner dem på nett. Men bestill i god tid, særlig i sommerhelgene er det rift etter disse.

I tillegg til padling, er bading og fisking naturlige aktiviteter. Storfisken er det nok langt imellom, men abbor finnes over alt.

Alle som ferdes på Fjorda må respektere at dette er en unikt område som slites av mengden padleturister. Ta med egen ved i kanoen, så sparer man trærne. Ved er til salgs der du leier kano.

Ekspedisjonsiveren sparkes i gang så fort du legger utpå. Er det mulig å komme igjennom den trange kanalen? Hvordan ser det ut bak neste sving?

Ha god tid. Pakk i vanntette sekker. Det kan være lurt å spenne opp en presenning mellom furutrærne på campen, i tilfelle regn. Og til slutt, følg med på kartet når dere legger i veg innover vannene. Her går det fint an å padle seg bort.

Artikkeltags