Onsdag 1. juni er du velkommen til sommerkonsert med Hov Musikkorps og gjestene Søndre Land skolekorps og Vestsida Musikkorps. Konserten er i Søndre Land-hallen kl. 19.

Konserten danner avslutning på en mer stødig vårsesong etter et par år med pandemi som ga våre korps mange utfordringer, for eksempel tidvis stopp eller reduksjon i mulighetene for å spille sammen. Men nå er vi heldigvis i gang igjen!

Hov Musikkorps har hatt gleden av å bli ledet av David Morton de to siste åra. Han har tilført korpset mye gjennom sin kunnskap, musikalitet og entusiasme. Korpset deltok i janitsjar-NM i Trondheim i våres og fikk en flott plassering i 2. divisjon. David slutter som vår dirigent til sommeren, og dette er vemodig nok hans siste konsert med oss. Korpsets nye dirigent fra høsten av er Erlend Furuset Jenssen.

På konserten på onsdag vil du få høre glad og spenstig musikk med Søndre Land skolekorps; blant annet «The Bare Necessities» fra filmen om Jungelboka, og også musikk fra filmen «The Avengers». Korpset blir på kort varsel dirigert av Lars Erik Haugerud. Han er også er skolekorpsets dirigent fra høsten av. Skolekorpset har relativ liten besetning, men medlemmene er ivrige og spiller med fin musikalsk balanse og god klang.

Vestsida Musikkorps, dirigert av Sander Willassen, framfører blant annet marsjen «Wien bleibt Wien» (Schrammel), «Den finast eg veit» (Hellbillies), «A Walk in the Black Forest» (Horst Jankowski) og «Visa vid vindens ängar» (Mats Paulson). Korpset er aktivt i grendelagene på Vestsida og er høyt verdsatt.

Hov Musikkorps avslutter sommerkonserten med mye god norsk, svensk, engelsk og kubansk musikk.

De norske: «Storbystev» (John Philip Hannevik), «I byen Samarkand» (Odd Nordstoga), «Marsj etter Erling Kjøk», «Kronprins Olavs Honnørmarsj» (Oscar Borg). Videre følger «Don't Stop Me Now» (Freddy Mercury – UK), svenske «Gudda» i 7/8-takt (Roger Tallroth) og kubanske «Quisaz, Quisaz, Quisaz» (Osvaldo Farrés). Her er det noe for enhver smak!

Det skal også nevnes at disse tre korpsene var med på gjøre 17. mai til en stor festdag i Søndre Land. Korpsene deltok som vanlig i mange arrangementer utover dagen. Ekstra fin ble feiringa i år i det flotte været og med det store frammøtet av sambygdinger, etter 2 års avlysninger grunnet pandemien.

Vi ønsker deg velkommen til mye fin musikk i vår sommerkonsert 1. juni i Søndre Land-hallen!