Fra Lena-Valle videregående skole var det elev Solveig Aschehoug Morken som ble valgt ut som årets vinner av «Pierre de Coubertin»-prisen.

– Det er veldig stas at den innsatsen man gjør blir satt pris på. Jeg synes det er gøy at både idretts- og musikkferdigheter vektlegges i tillegg til selve skolegangen, sier prisvinner Solveig Aschehoug Morken stolt.

Olympisk ungdom

Prisen er oppkalt etter franskmannen Pierre de Coubertin, grunnleggeren av de moderne olympiske leker. Den gis til en avgangselev som har opptrådt etter de «olympiske idealer», ved å være et godt forbilde for andre ungdom.

Prisen deles ut av Gausdal videregående skole i samarbeid med Lillehammer Olympic Legacy Sports Centre og Norges Olympiske Museum.

– Jeg er imponert over allsidigheten og bredden til årets prisvinnere. Vi har masse flott ungdom i vår region, og det var stas at vi i år hadde med skoler fra hele Innlandet for første gang, sier rektor Erlend Sandvik fra Gausdal videregående skole.

Motivasjonsstipend

I tillegg fikk prisvinnerne utdelt et eget motivasjonsstipend på kr 2000 fra Sparebank 1 Østlandet.

– Vi heier på lokale talenter og prestasjoner både på og utenfor idrettsarenaen, og vi er stolte over å være en bidragsyter for denne gjeve prisen. sier Espen Wold, sponsoransvarlig i SpareBank 1 Østlandet.

– Vi håper og tror prisvinnerne fortsetter den imponerende jobben som gode rollemodeller i sine respektive lokalmiljøer. Vi ønsker de lykke til videre, legger han til.

Les også

Anne Marte (20) veide 420 gram – nå er hun nettopp ferdig med russetida