Gå til sidens hovedinnhold

Sølv til Maren: – Digg å få til to gode hopp

En meget oppløftende sølvmedalje ble beholdningen etter åpningsrennet i VM for Maren Lundby.

Lundby var på fjerdeplass etter førsteomgang, der lederen Marita Kramer slo til med bakkerekord på 109 meter. Hun skulle imidlertid trolig fått mer poengtrekk da hun var nedi snøen i den meget dype landingen.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen tordnet da han snakket med NRK i pausen. Han kalte det dømmingen trist og komisk og sa at «de som sitter i dommertårnet ikke gjør jobben sin».

– Jeg reagerer på stildømming som gjør at vi ikke fikk riktig resultatliste etter første omgang. Forskjellen mellom Marens hopp og Kramers var altfor liten, utdypet Bråthen til NTB.

Klatret

Maren var fjerde best i første omgang, bak Marita Kramer, Ema Klinec og Sara Takanashi.

Både stilkarakterer og bakkerekord ble stående, og Marens innsats i andreomgang var altså ikke nok til å klatre forbi Ema Klinec som lå på andreplass etter første omgang.

Lundby klarte imidlertid å snike seg 0,2 poeng foran Sara Takanashi, og fikk med den en meget tilfredsstillende sølvmedalje.

– Jeg er kjempefornøyd, det er digg å få til to gode hopp, selv om det rotteracet på slutten der nesten var for mye for meg, sier Lundby til NRK etter rennet.

Til slutt ble det et sensasjonelt gull til slovenske Ema Klinec, mens bakkerekordholder Kramer fikk fjerdeplass etter et svakt hopp og ditto stilkarakterer i andre omgang.

Les også

Sjekk Maren Lundbys reaksjon når hun får 15 uventede spørsmål

Kronglete

Maren Lundby har hatt en mer kronglete vei til årets store mål enn tidligere. En skade i august gjorde at hun ikke kunne hoppe på ski før i desember.

– I starten av sesongen merket jeg at ikke hadde fått trent like mye teknikk som tidligere oppkjøringer. Jeg har slitt med sittestillingen. Når ting ikke stemmer går det selvfølgelig ut over selvtilliten, sa hun til OA før verdensmesterskapet.

Før hun raskt la til:

– Det har vært gjennom mange nedturer på veien til å være i toppen. Det er lett å glemme det når jeg har vært misfornøyd med å være fire og fem som i vinter. Det er jo egentlig «all right». Jeg har hatt større skuffelser i karrieren.

Les også

Maren takket nei til Farmen kjendis – sier ja til VM-gull

Laginnsats

Thea Minyan Bjørseth var best av de norske i kvalifiseringen, og to fine hopp holdt til 7. plass til slutt i selve rennet.

Med Silje Opseth på sjetteplass og Anna Odine Strøm på 19. plass lover dette godt for morgendagens lagkonkurranse for kvinnene.

Kommentarer til denne saken