De sviktet ikke Den store kinodagen selv om koronatiltakene oppfordrer til å holde oss hjemme.

– Ja, vi tør å gå ut. Der er på tide å komme seg litt ut. Mange aktiviteter for barna er stengt, derfor er det fint å ta seg en tur på kino. Vi holder avstand, og det virker som om arrangørene her tar smitteverntiltakene på alvor, sier Trine Nilsen.

Sammen med barna Martin og Håkon og mannen Roar la hun opp et ambisiøst program på den store kinodagen.

Les også Terningkast 3

Børning 3 er en blanding mellom Flåklypa og Olsen-banden og med Wenche Myhre på toppen

Børning i reprise

Familien valgte å starte med animasjonsfilmen «Trolls» som er en oppfølger av den superpopulære første Trolls-filmen fullt av fengende musikk.

Litt senere på dagen var det duket for «Børning 3». Norsk actionkomedie der billøp, fart og mye moro.

– Jeg har sett den en gang før. Nå må jeg bare se den en gang til i dag med resten av familien, sier Martin Granum.

Filmfans i absolutt aldre kunne garantert finne noe spennende å se på kinodagen med i alt 16 filmer på plakaten.

Enkelte byer deriblant som Hamar har valgt å avlyse dagen.

På Gjøvik var det som før, med maks 200 publikummere tillatt i den store salen og med ett sete mellom hver kohort.

Godt besøkt

Ved 12.30-tiden var det solgt 1114 billetter.

– Vi passerer nok 1500 når dagen er omme. Det er vi godt fornøyd med omstendighetene tatt i betraktning. Det viser at folk setter pris på å gå på kino. Vi har iverksatt strenge tiltak og tatt alle forholdsregler. Vi har gjort det vi skal gjøre for å hindre smitte. Jeg tror det betyr mye og komme seg litt ut på noe, sier kulturhusleder Unni Heimdal.

I foajeen var det aktiviteter som lykkehjul, utdeling av filmplakater, goodiebags og servering av kaffe, boller og kringler.

– Korona-tiltakene gjør at dette har blitt et ressurskrevende arrangement med 8–9 personer på to skift for å gjennomføre i trygge rammer, sier Heimdal.

Kultursenteret tok i bruk en maskin for å desinfisere salene. Den sprayer opptil 6,5 meter og sprer en veldig fin tåke. I løpet av en liten time var alle tre salene desinfiserte.

– Vi er i «Børning-land»

Familien Granum/Nilsen valgte Børning-filmen som en klar favoritt. Ikke på grunn av bil-interesse, men ren og skjær underholdning.

Det har også mange andre i Gjøvikregionen gjort.

Unni Heimdal vil ikke si direkte at vi befinner oss i «råner-land», men ikke langt unna.

– Bil og actionfilmer slår an i Innlandet. Over 5000 personer ha sett «Børning 3» på Gjøvik siden premieren. Det har gjort at Gjøvik kino har gjort et byks opp på rankingen over best besøkte kinoer i Norge i høst. Med tørke på filmpremièrer og begrenset setekapasitet på grunn av korona, er vi godt fornøyd, sier Heimdal.

Les også Terningkast 5

Livsvisdom fra Atle Antonsen og Bård Tufte Johansen: «Når man deiter bør man holde seg på 70 prosent av maks kapasitet, slik at man har noe å gå på når det røyner på»