Haugesund: Ole Amund Sveen har aldri vært mer målfarlig. Søndag scoret han igjen da Sogndal vant 1-0 borte mot Haugesund.

26-åringen fra Redalen tok godt vare på gjestenes første sjanse tidlig i annen omgang. Etter et langt frispark falt ballen til slutt foran føttene til Sveen, som bestemt hamret den i nettet bak Per Kristian Bråtveit.

Sogndal-spissen har dermed scoret i fire seriekamper på rad. Han noterte seg også i målprotokollen mot Bodø/Glimt (2-2), Vålerenga (1-1) og Molde (4-3).

– Dette er sinnssykt deilig. Ballen falt foran meg etter en dødball, og jeg hadde bare å sette den. Etter en tung periode har det løsnet, og jeg føler at jeg er i flyten, sa Sveen til TV 2.

Haugesund slet tungt etter kalddusjen. Der vertene hadde mest trykk i spillet før pause, var det lite som fungerte i jakten på et utligningsmål. Innbytter Liban Abdi var nærmest med en heading i siste ordinære minutt, men dessverre for FKH fikk Sogndal-keeper Mathias Dyngeland en hånd på ballen og slo ut til corner.

Rekken brast

Dermed opplevde FKH-fansen et hjemmetap for første gang i år. Rogalendingene hadde fem seirer og tre uavgjort på eget gress, men i den niende kampen måtte de tusle av banen uten poeng.

Det var også første gang i år at Haugesund ikke scoret på hjemmebane. Forrige helg gikk klubben på et sviende 0-6-tap borte mot serieleder Rosenborg. FKHs fasit etter Mark Dempseys overraskende treneravgang er én seier og to tap.

– Vi hadde brukbar kontroll i første omgang, men etter pause var Sogndal mer aggressive enn oss. Vi klarte ikke å skape de helt store sjansene og var ikke dyktige nok på siste tredel av banen, sa vikartrener Andrea Loberto til TV 2.

Loberto håper Haugesund snart kommer til en endelig avklaring rundt trenersituasjonen i klubben.

– Jeg tror det er viktig for spillerne og klubben at det kommer en endelig løsning fortest mulig, sa han.

Loberto ønsket ikke å kommentere om han ønsker jobben som hovedtrener permanent.

I tillegg til et surt tap må Haugesund også klare seg uten tre spillere i neste match. Både Vegard Skjerve og Sondre Tronstad pådro seg gule kort som medfører karantene, mens William Troost-Ekong skal spille OL-fotball for Nigeria.

Nekter å tape

For Sogndal fortsetter derimot poengsankingen. Eirik Bakkes mannskap er nå ubeseiret i hele elleve strake seriekamper. Den gamle klubbrekorden lød på sju kamper.

Etter 18 serierunder ligger FKH på sjetteplass med sine 28 poeng. Sogndal er to poeng bak og er nummer åtte på tabellen.

Neste helg reiser Haugesund østover for å møte Stabæk. For Sogndal er Viking neste motstander hjemme på Fosshaugane. (NTB)