Gå til sidens hovedinnhold

Snøværet fortsetter: – Enkelte steder kan man oppleve at brøytinga kommer igang litt sent

Også torsdag morgen våknet flere opp til nye centimeter med snø. Det skaper naturlig nok utfordringer for brøytemannskapene.

For abonnenter

– Det har kommet en god del snø, og vi er ute og fjerner så mye som mulig fra vegene så raskt det lar seg gjøre, sier trafikkoperatør i Statens vegvesen, Hans Are Dahl til Østlendingen.

Når det har kommet såpass mye snø på kort tid som det har gjort, er det imidlertid ikke alle veger som blir brøytet med en gang.

– Vi har kontakt med entreprenørene og gjør lokale vurderinger fortløpende, men enkelte steder kan man oppleve at brøytinga kommer i gang litt sent, sier trafikkoperatøren, som har fått noen telefoner om manglende brøyting enkelte steder i gamle Hedmark torsdag morgen.

Han ber folk være tålmodige.

– Kong Vinter har festet et ordentlig grep i kongeriket, og det må vi respektere. I det store og det hele er det bilfører sitt ansvar å få bil og folk fram på en trygg og sikker måte, sier Dahl.

Foruten brøytingen, sier han at den største utfordringen med snømengdene som nå har lavet ned, er trær som kan falle over vegen.

– Når snøen er såpass tung som nå, så er det absolutt en reell fare for at det kan skje, sier trafikkoperatøren som har en innstendig bønn til trafikantene torsdag morgen:

– Ta det pent, ikke stress av gårde!

Kommentarer til denne saken