Det var bare to av mange tidligere Raufoss-spillere som markerte seg i sine nye klubber denne helga.

Etter å ha gått tre treningskamper og to eliteseriekamper ute å score, fant Kristiansund veien til nettmaskene to ganger da Vålerenga ble slått 2-1 i Oslo.

– Vi gjør en fantastisk defensiv kamp. Det er helhjertet, og vi bruker reservetanken. Det var ikke noe finspill, men det var solid og god struktur. Vålerenga skaper ikke masse, men vi holder unna. Jeg er så stolt av gutta nå, sa Kristiansund-trener Christian Michelsen til Eurosport.

Nordmøringenes første scoring for sesongen kom fem minutter før pause i Oslo. Torgil Gjertsen fikk ballen på venstresiden, dro seg ned til dødlinjen og la hardt og flatt inn. På femmeteren sto nysigneringen Snorre Strand Nilsen og satte sin første scoring i eliteserien.

Høyrebacken kom fra Raufoss før sesongen. Han er sønn av Harald Christian Strand Nilsen, Gjøvik-karen som tok bronse i den alpine kombinasjonen under OL på Lillehammer i 1994.

Ikke lenge etter pause var også KBKs andre scoring et faktum da Dan Peter Ulvestad, på første stople, headet et hjørnespark i mål.

Straffemiss

Drøye minuttet senere fikk Vålerenga straffe, men Aron Dønnums skudd ble stanset av Sean McDermott. Reprisene viste derimot at keeperen ikke sto på linjen da skuddet ble tatt og at straffen derfor burde blitt tatt om igjen.

Vidar Örn Kjartanson fikk ballen forbi McDermott og i mål på overtid, men Kristiansund greide likevel å sikre tre poeng og en viktig opptur for laget, som sto med 0-14 over tre trenings- og to eliteseriekamper denne sesongen.

Vålerenga hadde for det meste styringen før pause hjemme i Oslo, men med unntak av en større sjanse for Kjartansson etter kvarteret spilt, skapte ikke Dag-Eilev Fagermos menn mye. Kristiansund kom mer inn i kampen utover og fikk noen kontringsmuligheter.

– Det har vært tungt. De er gode med ball og gode på å skape overtall, men jeg synes vi løser det greit og får de kontringene vi ønsker, sa Snorre Strand Nilsen i pausen.

Ga alt

Det tok altså ikke langt tid før 2-0-scoringen kom. Da hadde i tillegg gjestene hatt en brukbar mulighet.

Etter scoringen og straffemissen fikk Dønnum et par gode muligheter for Vålerenga, men det var altså først på overtid at Kjartansson fikk ballen i nettet. Målet kom etter at Amor Layouni ble spilt gjennom på venstre. Han la ballen nærmest ferdigscoret til Kjartansson, som bredsidet ballen inn fra fem meter.

- Vi ga alt og ofret oss for å sikre seieren mot slutten, sa Snorre etter kampen.

Vålerenga-trener Fagermo, som opprinelig er fra Raufoss, var naturlig nok skuffet etter året første nederlag:

– Vi får altfor lite ut av de potensielle sjansene. Vi skaper noen feite sjanser, men burde skapt flere. Kristiansund er gode, og gode til å gjøre oss dårlige.

Følg alle kampene direkte i vårt livesenter

Gnistrende start

Ole Amund Sveen spilte fr astart for Mjøndalen, som fikk en gnistrende start på sesongen med 3-0-seier over Sandefjord borte.

Redølen ble benyttet ut etter 83 minutter, mens reservekeeper Idar Nordby Lysgård satt på benken hele kampen. Førstekeeper Sosha Makani reddet straffe for Mjøndalen.

Mikkel Maigaard var på benken fra start da Strømsgodset sørget for å gi Lillestrøm en kilevink i comebacket i eliteserien.

Dansken kom inn midtveis i andre omgang og var med på å trygge 3-1-seieren på Marienlyst. Valdres-gutten Andreas Nyhagen var ubenyttet reserve for "Godset".

Filip scoret

I Trondheim var Ranheim store favoritter i årets første serierunde i OBOS-ligaen, men det skulle gå 90 minutter før hjemmelaget fikk hull på byllen mot Grorud lørdag.

Da dukket - hvem andre? - enn Filip Brattbakk opp og ble matchvinner. Fjorårets leiesoldat i Raufoss, som nå er på lån fra Rosenborg til naboen Ranheim, scoret fem mål på 15 kamper for totningene i fjor.

Nå har han åpnet målkontoen også i Ranheim, en av favorittene til å rykke opp i eliteserien.

Sogndal og Start er to andre favoritter, begge med hver sin tidligere Raufoss-spiller i laget.

Kristoffer Nessø spilte hele kampen da Sogndal - etter å ha spilt 70 minutter med en spiller mindre - utliknet til 1-1 på overtid mot Ull/Kisa.

Matias Belli Moldskred var også god på et Start-lag som snudde 0-1 til 2-1-seier borte mot Sandnes Ulf.

God seriestart

Svært god seriestart ble det i tillegg for Fredrikstad Henrik Kjelsrud Johansen, som riktignok ikke kom på scoringslista, med 3-2-seier borte over Åsane, mens Kristian Lønstad Onsrud og HamKam slo Stjørdals/Blink 3-0 på Briskeby stadion.

Ryan Doghman kom inn for Åsane da det gjensto fem minutter av kampen. Ikhsan Fandi var ikke i troppen da Jerv spilte 1-1 hjemme mot KFUM Oslo.

I Danmark har Lasse Berg Johnsen spilt seg til en fast plass på midtbanen til Randers, som spiller i mesterskapsgruppen. Den består av den øverste ligaens seks beste lag. Søndag spilte Berg Johnsen igjen da Randers klarte 1-1 borte mot serieleder Midtjylland.

Martin Heiberg spiller fast på midtbanen til 07 Vestur på Færøyene. Søndag klarte laget 1-1 borte mot B36 Torshavn, et sterkt resultat etter at Vestur røk hele 0-9 serieleder Klaksvik i siste hjemmekamp.

Lørdagens kamper i OBOS-ligaen: Aalesund – Bryne 2-1, HamKam – Stjørdals-Blink 3-0, Jerv – KFUM Oslo 1-1, Ranheim – Grorud 1-0, Sogndal – Ull/Kisa 1-1, Strømmen – Raufoss 1-1, Åsane – Fredrikstad 2-3, Sandnes Ulf – Start 1-2

Søndagens kamper i eliteserien: Sarpsborg – Haugesund 0-0, Viking – Tromsø 0-1, Vålerenga – Kristiansund 1-2, Bodø/Glimt – Rosenborg 2-2, Sandefjord – Mjøndalen 0-3, Strømsgodset – Lillestrøm 3-1, Molde – Brann 4-0. Utsatt til onsdag (pga. koronakarantene): Stabæk – Odd