Snøkaos i Oslo, rolig i Vestoppland

Foto:

Av

Det snør tett i Oslo og Agder-fylkene på morgenkvisten, men på Innlandet meldes det om fine forhold.

DEL

– Vi har ingen indikasjoner på at det blir utfordringer i Innlandet eller Oppland, sier trafikkoperatør Ole-Fredrik Haugen ved Vegtrafikksentralen på Østlandet.

Avisen Hadeland opplyser at det laver ned over Hadeland på morgenen.

Også YR.no melder om mye snø i Agder-fylkene og i sørlige deler av Østlandet.

Det snør tett på Østlandet mandag morgen. Veitrafikksentralen brøyter, innfører lavere hastighet og varsler kø. Rådet er: Ha ekstra tid mandag.

Verre i Oslo-området

– Det snør tett i området vårt i morgentimene. Dette medfører at veiene må brøytes. Dette gjøres i lavere hastighet enn fartsgrensen på stedet. Som en følge av dette vil det bli kø også på uvante plasser. Beregn god tid til transport og kjøring og kjør etter forholdene, melder Vegtrafikksentralen på Østlandet mandag morgen 5.23.

Etter en ganske stille natt kom de første meldingene om trafikkuhell litt før klokka 5 på Østlandet.

– Vi har hatt to hendelser her, det er en bil som har sklidd av veien og kjørt inn i et gjerde i Drammen, der er det glatt på stedet. Og så er det en bil som har kjørt ut av veien ved Stokke, sier operasjonsleder Anne Meyer i Sørøst politidistrikt til NTB klokka 5.10, og legger til at det ikke er meldt om personskader.

Bilen som skled av veien traff en annen bil.

Kaospotensial

Snøværet har i natt beveget seg nordøstover fra Agder, og ved midnatt begynte det å snø i Oslo. Meteorologisk institutt sendte søndag ut gult farevarsel for både Agder, Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud. Ikke minst ble det sendt ut gult farevarsel og beskjed til bilister om å kjøre forsiktig.

– Det er først utover natten som hovedtyngden av nedbøren kommer. Det er ikke store mengder egentlig, vi snakker om ti centimeter, men når hovedtyngden kommer på morgenen så bør man beregne ekstra tid på å komme seg på jobb, sa statsmeteorolog Bente Wahl til Aftenposten.

Snøværet kommer akkurat tidsnok til å kunne forkludre trafikken på det sentrale Østlandet mandag morgen.

Lydhøre bilister

Klokka 3 natt til mandag var det ikke meldt om noen store ulykker på grunn av snøværet. Søndag kveld opplyste politiet i Agder at de hadde gjennomført kontroll på 130 kjøretøyer på utfordrende føre og konstaterte at alle var «godt nok skodd» på sin vei mot Østlandet. Det virket med andre ord som om bilistene hadde hørt på advarslene fra tidligere søndag.

Farevarselet som ble utstedt gjelder ennå for alle fylkene, unntatt Agder, til mandag klokken 14. Det er ventet opp mot 12 centimeter snø fram til da.

(©NTB)

Artikkeltags