Utover tirsdagen er det ventet til dels mye snø i deler av vårt distrikt, og Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå som inkluderer søndre del av Vestoppland.

Det kan komme opptil 30 cm snø de stedene det kommer mest, og snøværet er ventet å vare til tirsdag kveld rundt klokken 17.

I morgentimene tirsdag 17. januar ser det imidlertid ut til at folk i Vestoppland har klart å holde seg på veien gjennom natten, og det er heller ikke meldt om viltpåkjørsler i vårt distrikt.

– Beregn god tid

På E136 ved Lyftingsmo i Lesja gikk det imidlertid galt på glatta, og en gassdrevet lastebil kjørte i grøfta og veltet.

Gasstanken med 250 liter flytende gass ligger ifølge politiet et stykke unna lastebilen, men bergingen ser ut til å kunne ta litt tid.

Ved Vegtrafikksentralen for Østlandet har det ikke kommet mange meldinger om vanskelige kjøreforhold, men det er varierende forhold på veiene og sporete på enkelte hovedveier.

– Kjøreforholdene varierer veldig i Vestoppland, men det skal stort sett være bart i sporene på hovedveiene. Det kan imidlertid være glatt noen steder, og vi oppfordrer til å kjøre etter forholdene, sier trafikkoperatør Mette Brunes ved Vegtrafikksentralen til OA.

Hun forteller at brøytemannskap har vært ute i natt og fortsetter utover tirsdag morgen, men at det likevel kan samle seg opp en del snø på veiene.

– Da er det viktig å beregne god tid til det du skal i dag, holde god avstand til andre kjøretøy, kjøre etter forholdene og forsikre deg om at dekkene er gode, sier Brunes.

Stengte fjelloverganger

NTB melder tirsdag morgen om flere stengte fjelloverganger i Sør-Norge, og kolonnekjøring andre steder.

Det er ventet store mengder snø over hele Sør-Norge det nærmeste døgnet, og natt til tirsdag ble det innført kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell på strekningen fra Haukelitunnelen til Liamyrene.

Etter et par timer ble strekningen åpnet igjen, men litt før klokken 6 ble det på nytt innført kolonnekjøring.

Fylkesvei 50 Hol-Aurland er stengt på grunn av været. Ifølge Vegtrafikksentralen vil det bli gjort en ny vurdering av forholdene tirsdag morgen.

Også fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet i Ringebu i Innlandet, er stengt grunnet uværet. Det opplyste Vegtrafikksentralen øst klokken 4 natt til tirsdag.

Ved 5-tiden tirsdag morgen opplyste Vegtrafikksentralen vest at det er innført kolonnekjøring over riksvei 13 Vikafjell.