Snøfall i vente

Det kan bli snø og vanskelige kjøreforhold på flere fjelloverganger i Sør-Norge mandag. Her et bilde fra Sognefjellet tidligere i høst.

Det kan bli snø og vanskelige kjøreforhold på flere fjelloverganger i Sør-Norge mandag. Her et bilde fra Sognefjellet tidligere i høst. Foto:

Av
DEL

Meteorologisk institutt advarer mot snø fra Finnmark i nord til Hedmark i sørøst de neste dagene og har sendt ut gult farevarsel.

– Fra lørdag kveld ventes det snø i lavlandet lengst nord. Kaldlufta beveger seg videre sørover, og mandag ventes det snø over 300 til 600 meter i sør, skriver Meteorologene på Twitter.

Farevarslene er sendt ut for lørdag kveld for Nord-Troms og Finnmark, fra natt til mandag for Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, og fra mandag morgen i Hedmark, Oppland og fjellene i Sør-Norge.

Statsmeteorolog Per Egil Haga advarer høstferieturister som skal ut på tur over fjellovergangene mot å bruke sommerdekk. For snøen som kommer, den vil legge seg, sier han til NRK.

– Det ser ut til at det kan bli snø ganske langt ned i terrenget, kanskje så lavt som 300 til 500 meter. Det kan komme opp mot 20 centimeter enkelte steder. Kombinert med vind fra nordvest, så kan kjøreforholdene bli vanskelige, sier han til kanalen.

Utover i uken ser det ut til at det blir mest oppholdsvær, men meteorologen sier til Oppland Arbeiderblad at starten på uka kan bli hvit, og ikke bare i fjellet.

– I høydedragene, særlig øvre del av Valdres vil det sannsynligvis komme enda mer snø, men det kan også trekke helt ned mot Mjøsområdet. Vi kan ikke se bortifra snø, sludd eller slaps lenger sør, sier Haga til OA.

Det blir i hvert fall kaldere i neste uke.

– Det blir oppholdsvær, men lave temperaturer. Nattemperaturen vil være under null mange steder. Det kan dermed bli isete enkelte steder og vil by på utfordringer, sier han.

(©NTB)

Artikkeltags