Det er meldt en del nedbør i høstferien fra og med mandag. Vinterværet i fjellet fortsetter på tirsdag. På Strynefjellet kan det komme opp mot 50 millimeter nedbør disse dagene. Det betyr opp mot 50 centimeter snø. På Sognefjellet er det meldt opp mot 30 millimeter nedbør og sterk vind.

E136 over Lesja og Bjorli, E6 over Dovrefjell og fylkesveg 27 over Venabygdsfjellet er for snøværet i fjellet. Det samme gjelder riksveg 3 over Kvikne.

– Det er fare for snø i fjellene over 500–600 meter. Derfor er det viktig å følge med på vær- og føremeldinger, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen, vegavdeling Oppland.

Bekymret

Statens vegvesen er bekymret for at det kan bli svært vanskelige kjøreforhold i fjellet i starten av høstferien.

– Jeg vil si det så sterkt at folk bør la bilen stå i stedet for å kjøre flere av fjellovergangene mellom øst og vest, sier Stensrud.

I strekningen Gjøvik-Fagernes på riksveg 33, kan det også være fare for nedbør i form av snø. Bilister må selv ta hensyn til om de skal bytte til vinterdekk. Vegvesenet og entreprenørene som rydder fjellovergangene følger situasjonen nøye og oppdaterer vegmeldingene.

– Hvis folk må kjøre bil er det vinterdekk som gjelder. Sommerdekk over 600–700 meter kan skape farlige situasjoner og kaos på fjellovergangene, sier Stensrud.

Stensrud opplyser at om det blir uforsvarlig å holde fjellovergangene oppe, kan de bli stengt.