Gå til sidens hovedinnhold

Alt går i grisen – I Snertingdal får de servert marsipankake fra den lokale butikken

Artikkelen er over 2 år gammel

Coop Prix Snertingdal har gått til et utradisjonelt skritt for å bli kvitt overskuddsmat fra butikken.

Marsipankake, frukt og grønt som blir til overs hos Coop Prix Snertingdal blir til festmåltid for grisene ved Midtre Ekern Gård.

– Siden i vår har Midtre Ekern Gård fått overskuddsmat fra oss, og det går mye i kaker og annet snacks som grisene liker, sier Tove Skiaker, butikksjef i Coop Prix Snertingdal, i en pressemelding.

Stort behov etter sommeren

Coop opplyser at butikken i Snertingdal i lengre tid har gitt bort overskuddsmat til dyrene til lokale bønder.

Butikksjef Skiaker har merket seg at det er flere bønder som har behov for overskuddsmat til dyrene sine etter den rekordvarme sommeren.

– Vi sorterer ut frukt, grønt, brød og bakervarer fra øvrig matavfall. For dyrene er dette mat med høy fôrverdi. Bøndene vet selv best hvilken type mat som er egnet for deres dyr, og dersom det er noen som måtte ha behov for ekstra fôr må de gjerne ta kontakt med oss, sier Skiaker.

Gode rutiner

Administrerende direktør i Coop Innlandet, Olav Rønningen, forteller at Coops butikker har gode rutiner på håndtering av overskuddsmat.

– Det overskuddet som ikke hentes av bønder, vil som normalt hentes av Norsk Gjenvinning og gå tilbake i kretsløpet som biogass. Mange butikker returnerer også brød tilbake til Coops bakeri, Goman, som leverer brødene til dyrefôr, sier Rønningen.

Kommentarer til denne saken