Slik taler Norges visestatsminister. Er du enig i dette Erna Solberg?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Statsminister Erna Solberg (Høyre) – og dermed hele partiet Høyre – har siden 2013 nærmet seg Fremskrittspartiet kraftig. Men hva med anstendigheten og verdigheten til partiet Høyre? Er også den solgt Erna Solberg?

Nå har Norge en visestatsminister/ finansminister/ partileder – ved navnet Siv Jensen (Fremskrittspartiet) som har valgt å gå i Sylvi Listhaugs fotspor, og som bruker ord som «vi skal knuse disse jævla sosialistene» i en tale i forbindelse med landsmøtet 4.- 6. mai 2019.

Det går dårlig med Fremskrittspartiet på meningsmålingene for tiden. Når Siv Jensen – i kraft å være visestatsminister – må ta i bruk ord som «knuse» og «jævla» om politiske motstandere – for igjen å få medieoppmerksomhet, så viser det en partileder i klar desperasjon. Og et forsøk på å avlede oppmerksomheten for egen inkompetanse og udugelighet. Men det viser et åpenbart behov for Norge og det norske samfunn at Siv Jensen og Fremskrittspartiet må ut av regjeringskontorene snarest. Ikke minst av hensynet til omdømmet internasjonalt.

Om Høyre skal ha noe troverdighet, anstendighet og verdighet igjen – så holder ikke lenger med ordene «at jeg ville nok ikke brukt de ordene» etter dette Erna Solberg. Heller ikke at «alle kan gjøre feil». Når får du vise hvem som er sjefen – og ikke tillate slik forsøpling av politiske debatter av en visestatsminister. Finn deg en ny visestatsminister.

Og hva med Kristelig Folkeparti? Kan påståtte «kristne verdier» være forenlig med at «vi skal knuse disse jævla sosialistene» partileder Kjell Ingolf Ropstad? Du har valgt å samarbeide med Fremskrittspartiet – og trosset velgerløftet om ikke å gå i regjering med Fremskrittspartiet. Hva sier du til dine velgere nå?

Jeg er en av mange som er stolt over å være sosialist. For sosialismen har gjennom mange års kamp klart å stoppe høyrekreftenes urettferdige og undertrykkende politikk ovenfor arbeidstakere og trygdede – det vil si majoriteten av befolkningen. Slik vil den fortsette å holde på med.

Nå skjønner jeg at du – Siv Jensen – vil starte en ny kamp for å tilbakeføre samfunnet til 1800-tallets framstilling av livsvilkårene for arbeiderklassen. Hvor arbeiderne igjen skal stå med lua i handa og kalles «jævla sosialister». Er det akkurat det du vil Siv Jensen? Du som er freidig nok til å kalle Fremskrittspartiet for partiet for «folk flest».

Om Fremskrittspartiet har definisjonsretten over hvem som er «folk flest» – er jeg veldig glad for at jeg ikke er på ditt lag Siv Jensen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken