Slik skal idretten i Innlandet bli enda bedre

SINE ERFARINGER: Foran trenere fra flere ulike idretter fortalte landslagssjef i håndball, Christian Berge om sine erfaringer både fra landslaget og yngreslag.

SINE ERFARINGER: Foran trenere fra flere ulike idretter fortalte landslagssjef i håndball, Christian Berge om sine erfaringer både fra landslaget og yngreslag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Gjennom felles møteplasser ønsker Olympiatoppen Innlandet å heve kompetansen på trenersiden. – Det er enormt mye å lære, sier Christian Berge.

DEL

(Østlendingen): Landslagssjefen i håndball holdt foredrag på Terningen Arena under det første lunsjseminaret i regi av Olympiatoppen Innlandet.

Høyt skolerte innlandstrenere i idretter som fotball, håndball, langrenn, skyting, turn og ishockey hørte Berge fortelle om hvordan han jobber som landslagssjef, både med dagens spillere og de som skal bli bærbjelker i laget de kommende årene, samt måten man jobber med barneidretten.

Den tidligere Tyskland-proffen er, i tillegg til å være landslagssjef, trener for 14-åringer i Elverum Håndball.

– Jeg ønsker veldig gjerne å stille opp for å fortelle hvordan vi på landslaget jobber. Det vi gjør er ingen fasit, men det er én vei å gå. Samtidig er det mye læring for meg å få innspill fra andre, sier Berge.

Rundt om i Innlandet sitter det trenere innenfor forskjellige idretter med store kunnskaper.

Gjennom et felles forum håper Olympiatoppen å bidra til at de gode blir enda bedre, og at flere kommer seg opp på et høyt nivå.

Det er bakgrunnen for satsingen de nå har satt i gang.

– Vi ønsker å skape møteplasser for trenerne der de drive erfaring- og kunnskapsutveksling på tvers av idrettene. Mange er ensomme i sin rolle som trenere, men gjennom dette håper vi at trenerne skal få input fra andre miljøer som sammen kan gjøre at trenerne våre kommer på et enda høyere nivå.

Det sier Ingvild Riise Midtun som har ansvaret for trenerutvikling i Olympiatoppen Innlandet.

– Hva er målet bak dette?

– På sikt er jo det å løfte idretten i Innlandet. Øke kunnskapen blant trenerne som på sikt kan heve nivået på idretten. Det går aldri av moten å bli bedre og de trenerne vi samlet her på første møte er på et såpass høyt nivå at de kan se overførbarheten fra den ene idretten til den andre.

For der landslagssjef Berge snakket om kultur- og lagbygging, har Innlandet mange trenere på et høyt nivå også innen individuell idrett.

– Det er interessant og lærerikt å hvordan Christian jobber med landslaget og satsingen med yngre spillere. Det er mye likt. Å bygge en sterk og god kultur og få alle til å bidra til det er like viktig i turnhallen som det er i en lagidrett, sier tidligere toppturner Lars Jørgen Fjeld, som i dag er trener både på Wang Toppidrett på Hamar og i Elverum Turn.

Og at trenere har mye å lære av hverandre er verken Fjeld eller Berge i tvil om.

– Det er en grunn til at de beste er best og det er masse å lære. Du må være nysgjerrig for du blir aldri utlært. Vi har selv brukt flere idretter i vår læring, det er jeg helt sikker på at er viktig for å utvikle deg videre, sier landslagssjefen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags