Slik kan du se 1. divisjon på TV fra 3. juli: Raufoss spiller mandag og fredag

Marius Alm og Raufoss skal spille kamper mandag, tirsdag og fredag de 12 første serierundene.

Marius Alm og Raufoss skal spille kamper mandag, tirsdag og fredag de 12 første serierundene. Foto:

Raufoss skal spille sine kamper mandag, tirsdag og fredag når 1. divisjon starter opp igjen 3. juli. Discovery vil også lage egne studiosendinger slik de gjør i eliteserien.

DEL

– Det blir nytt og annerledes med kampdager utenom helg i startfasen av sesongen, men jeg tror det kan bli bra. Fordi folk er sulteforet på fotball og fordi mange er bortreist og ikke ville sett kamper i helgene. For en periode tror jeg det kan være ok. Så må jeg si jeg håper vi ikke må spille uten tilskuere fra 1. september, sier styreleder i Raufoss Fotball, Asgeir Sveen.

Mandag og fredag

1. divisjon starter 3. juli. Tirsdag vil terminlista for de 12 første rundene presenteres. Det blir trolig kamper mot HamKam, Kongsvinger, Ull/Kisa og Strømmen i de første rundene. Fordi NFF legger vekt på kortreiste kamper i startfasen så langt det er mulig.

Nytt er også at 1. divisjon skal spilles på mandag, tirsdag og fredag. «Midtukekampene» spilles fredag, hovedrunden mandag og rundens hovedkamp tirsdag.

Det bekrefter administrerende direktør i Norsk toppfotball, Leif Øverland.

– Målet er at 1. divisjon skal «skinne» alene og ikke konkurrere med eliteserien, sier Øverland, som legger til at det kan bli endringer dersom myndighetene hever antall tilskuere som kan være til stede på kampene.

1. divisjon på tv

Fungerende sportsdirektør i Discovery, Morten Johannessen, gir et lite innblikk i hvordan OBOS-tilbudet blir på TV-seerne i år.

– Nytt av året er at vi vil følge runden fortløpende i «Fotball Direkte: OBOS-ligaen» fra 17.30-20.30 på mandager – en sending som vil vises på Dplay og Eurosport Norge. Her vil vi med eksperter i studio overvåke alt som skjer på de sju forskjellige arenaene og fortløpende vise viktige hendelser og høydepunkter. Rundens hovedkamp spilles deretter på tirsdag kl. 19.00, før det braker løs med ny runde allerede på fredag. Da vil vi igjen følge OBOS-fotballen tett med spesialutgaven av Fotball Direkte fra 17.30-20.30 etterfulgt av en senere kamp med avspark 20.30. I tillegg vil selvfølgelig både alle sendinger og kamper fra OBOS-ligaen kunne sees på Dplay akkurat når man vil, sier Johannessen til Eurosport.no.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags