Vil du se lokal idrett fra hele Norge på TV-en din, gir appen Direktesport tilgang til alle OA-sendte idrettsarrangementer, og kan lastes ned til Apple-TV og LG- og Samsung-modeller fra 2017 til 2019.

Appen fungerer ikke med eldre SmartTV-modeller fra disse produsentene. Direktesport venter på sertifisering av appen for 2020-modellen, og den blir tilgjengelig for nedlasting så snart den blir sertifisert. Dessverre kan den ennå ikke anvendes med Android-TV-er, som Sony, Sharp og Philips.

Via app

Direktesport.no kan naturligvis benyttes med nettleser på PC, nettbrett og smarttelefon, som kan koples til TV med HDMI-kabel eller chromecast, men innholdet er ikke kompatibelt med nettlesere i SmartTV.

Slik får du tilgang til appen Direktesport:

  • Gå til hjem-skjermen.
  • Åpne «LG Content Store» for LG eller «APPS» for Samsung.
  • Åpne «Søk» øverst i høyre hjørne.
  • Skriv inn «Direktesport» i søkefeltet.
  • Åpne «Direktesport».
  • Klikk på «Installer».
  • Åpne appen.

For Apple-TV leter du deg fram på tilsvarende måte til Direktesport i app-butikken og laster denne ned som andre apper.

Mange tilbud

I tillegg til alle OAs direktesendte idrettsarrangementer har tjenesten rettigheter til fotball fra Toppserien, PostNord-ligaen 2. divisjon), Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon), NM (cupen) og aldersbestemte landskamper for både kvinner og menn. I tillegg sendes eliteserien og 1. divisjon i håndball for kvinner og menn i tillegg til en del kampere i lavere divisjoner. På Direktesport sendes også V75-løpene i trav, lokal og nasjonal friidrett, eliteserien i basket og volleyball og andre idretter i Norge. Ishockeyens 1. divisjon (med Gjøvik Hockey) sendes også live på Direktesport.

Direktesport har ikke rettigheter til å sende eliteserien og OBOS-ligaen (1. divisjon) i fotball med bilder, men radiooverføringen til de forskjellige mediehus vil også bli å finne i Direktesport.

Motorsport sendes også på Direktesport. Lørdag sendes for eksempel bilcross live fra Valdres. Når fotballsesongen åpnes igjen for breddefotballen vil kampene i 3. divisjon, mange kamper i 5.- og 5.- divisjon herrer og 3. divisjon kvinner bli sendt direkte på Direktesport. Abonnenter med interesse for lag eller arrangementer utenfor OAs distrikt kan finner kamper og arrangementer i Direktesport på oa.no.

Direktesport på OA

Adressen direkte til Direktesport er å skrive www.oa.no/direktesport i nettleseren.

Eller gå inn på følgende måte:

  • Gå inn på oa.no
  • Meny øverst til høyre
  • Trykk på Direktesport under aktuelle temaer

Der finner man oversikt over sendeprogram, lokale arrangementer/kamper i nærmeste framtid, tidligere kamper/arrangementer i opptak og man kan manøvrere seg fram via forskjellige idretter.

Slik ser de to trinnene ut fra menyen: