Slik blir påskeværet i Vestoppland

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mange solfylte dager, men litt flere skyer enn i starten av uka, melder Meteorologisk institutt.

DEL

Mange vestopplendinger har fått en knallstart på påskeuka med sol og varmegrader. Vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt melder fint vær også i dagene som kommer.

– Det vil stort sett bli sol og oppholdsvær, men i løpet av skjærtorsdag kan det komme enkelte skyer nord for Mjøsa, sier Wahl til OA.

Disse skyene er ifølge meteorologen høye, tynne skyer som ikke nødvendigvis vil ødelegge inntrykket av en solfylt påskedag.

– Selv om himmelen ikke er knallblå, er det fortsatt pent vær. Det vil være mulig å skimte sola gjennom skyene, sier Wahl.

Varme påskedager

Flere steder i Vestoppland viser gradestokken 12–13 grader skjærtorsdag.

– De neste dagene vil sakte, men sikkert bli varmere. Nattetemperaturene vil bli litt høyere enn de var natt til skjærtorsdag. Langfredag kan bli noe skyet, men det vil fortsatt være oppholdsvær. Finværet kan holde seg ut påsken, sier meteorologen.

STRÅLENDE PÅSKEVÆR: Her fra fylkesveg 51 over Valdresflye.

STRÅLENDE PÅSKEVÆR: Her fra fylkesveg 51 over Valdresflye. Foto:

Kan bli 20 pluss

Flere steder på Østlandet kan gradestokken vise 20 varmegrader for første gang i år. Dersom det blir 20 grader, er det i så fall første gang i år. Den høyeste temperaturen så langt i 2019 ble målt i Bergen 5. april. Da var det 19,8 grader.

– På alle høyfjellsområder i sør ser det veldig bra ut i påsken. Det er greit med snø. På Geilo for eksempel, er temperaturene godt nede på minus noen netter fram i tid, sier statsmeteorolog Gunnar Livik til NTB.Artikkeltags