Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir helgeværet: – En smak av påske

Artikkelen er over 1 år gammel

Fram med solbriller og faktor 30. Det er meldt praktfullt vær i helgen.

Gjett om meteorologen har en godbit av et værvarsel til oss når vi spør om hvordan helgeværet blir.

– Det blir en smak av påske, meddeler Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til OA.

Selv om det blir mye sol, kan det likevel bli surt. Det skal blåse nordavind. Enkelte steder blir det frisk bris. På fjellet varsles det stiv kuling.

Meteorologen sier dagtemperaturen vil ligge på mellom tre og fem grader, mens på natta kan det synke til ti kuldegrader enkelte steder.

– Det gjelder å finne seg en lun vegg og sitte der noen timer. Det kan komme litt skyer innimellom, men alt i alt blir det en fin helg, sier Granerød.

Skogbrannfare på Østlandet

For Østfold, Akershus, Oslo, Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder, Stavangerregionen og Jæren og Dalane varsler nå Meteorologisk institutt gult farevarsel for skogbrannfare.

Det er ikke umiddelbar skogbrannfare i vårt distrikt, men det kan likevel være tørt enkelte steder i Innlandet.

– Nå har vi flere sammenhengende dager med tørt vær i Innlandet, så det er nok greit å være varsom om man skal tenne bål. Husk at det skal blåse nordavind og glør kan blåse av gårde, bemerker Granerød.

Mye snø i høyden

Sturla Bråten, brannsjef i Gran kommune, maner til varsomhet med fyrstikkene. Det har mer med faren for koronasmitte enn skogbrannfare å gjøre.

– VI er livredde for smitte i egne rekker og vil slippe unødvendige utrykninger nå. For å opprettholde beredskapen, oppfordrer vi alle til å ta hensyn til det og ikke brenne bråte nå.

Dersom du har tenkt deg på tur i helgen og vil lage et lite kaffebål, er ikke brannsjefen veldig bekymret for skogbrannfare.

– Det ligger fortsatt en del snø i høyden, men vær varsom for lunefull vind. Ikke velg den tørreste plassen og finn et sted i le, råder han.

Venter nedbør

Starten på neste uke ser også bra ut. Vi kan glede oss over sol til og med tirsdag. Onsdag venter meteorologen et lavtrykk, men det er kan endre seg.

– Den tid, den sorg, avslutter han.

Kommentarer til denne saken