Skutt av politiet på Jaren: Mannen døde av skuddskadene

KRIPOS: Krimteknikere fra Kripos undersøkte boligen i Moen forrige tirsdag.

KRIPOS: Krimteknikere fra Kripos undersøkte boligen i Moen forrige tirsdag. Foto:

I følge NRK døde mannen av skuddskadene.

DEL

Mandag i forrige uke ble en mann i midten av 60-årene på Jaren skutt og drept. Mannen skal ha gått til angrep på en politimann med motorsag og ble skutt.

Politiet i Innlandet bekreftet at det var personell fra beredskapstroppen som utløste skudd. De bisto Innlandet politidistrikt under aksjonen.

Beredskapstrappen, også kjent som Delta, er en spesialtrent innsatsstyrke mot sabotasje, terrorisme, gisselsituasjoner, samt vanskeligere, væpnede oppdrag.

Den foreløpige obduksjonsrapporten er nå klar, melder NRK. Rapporten bekrefter at mannen døde av skuddskadene han fikk av politiet.

Spesialenheten for politisaker har overtatt etterforskningen av saken.

– Det er ikke sikkert vi kan gå ut med den informasjonen vi eventuelt får gjennom en obduksjonsrapport. Det er mye som skal undersøkes i denne saken, sa etterforskningsleder Helle Gulseth til OA i forrige uke.

– Generelt jobber vi med å kartlegge hendelsesforløpet gjennom avhør og tekniske undersøkelser. Når obduksjonen har kommet ned på papir så skal de sammenstilles for å gi oss et klart bilde av hva som har skjedd. Vi har gjennomført en del avhør, i tillegg til at Kripos har foretatt kriminaltekniske undersøkelser. Vi vet ikke når rapportene derfra foreligger, forklarte hun.

Slik var aksjonen på Jaren

Lensmann Geir Hermansen har forklart forløpet på aksjonen slik:

10.24: Politiet får en bistandsanmodning om å bistå til en såkalt velferdssjekk.

11.06: En patrulje med to politibetjenter ankommer stedet. De banker på, og blir hogget etter med machete. En politimann blir skadet over høyre øye. Politiet trekker seg da tilbake.

11.25: De første forsterkningene kommer.

Politiet får ingen kontakt med mannen i huset.

Huset blir isolert, og naboer varslet.

Lokalt politi får bistand fra politidistriktet for øvrig og hund med hundefører.

Politiet får ingen respons på verken telefonoppringninger eller rop. Når politiet forsøker å entre huset får de respons. Dette skjer flere ganger. Mannen skal ha angrepet med machete, spray med etsende væske og til slutt motorsag.

Beredskapstroppen ankommer også etter hvert.

I en ny konfrontasjon blir det også brukt elektrosjokkvåpen, uten at det har effekt på mannen.

Like før klokken 19: Mannen går til angrep på en politimann med motorsag. Han blir skutt og drept.

(Kilde: Avisa Hadeland)

Artikkeltags