E24 skriver at Mime Invest har eierandeler på 72 prosent i Birkelunden Invest, som igjen eier 72,5 prosent av Skeidar-konsernet Skeidar Living Group.

Det var nettopp Skeidar Living Group som skulle starte opp nettbutikk med lager i Hov i Søndre Land. Nettbutikken skulle åpne i desember i fjor. Så skjedde ikke, og de ansatte har blitt sagt opp.

E24 siterer fra Mime Invests årsberetning at Skeidar-konsernets svekkede lønnsomhet skyldtes «flytting av sentrallager og drift av to lagerlokasjoner i kombinasjon med logistikkutfordringer».

Presseansvarlig Hanna Børresen Søberg for Martin Andresen i SkeidarLiving skriver i en mail til E24 at henvendelsene om Andresens Mime Invest-regnskap ikke vil bli besvart.

– Mime Invest er et privat holdingsselskap uten særlig egen aktivitet. Vi pleier aldri å kommentere regnskapene for dette selskapet. Derimot vil vi svare på spørsmål angående regnskapene for SkeidarLiving Group som jeg tror blir sendt inn til Brønnøysund i løpet av denne uken, skriver hun til E24.

Selv om resultatet endte på minus 48,5 millioner kroner, økte omsetningen fra året før. I 2018 omsatte Mime-konsernet for 2,22 milliarder kroner, mot 1,99 milliarder i 2017.

Før skatt endte resultatet på minus 67,6 millioner kroner i fjor, mot et resultat før skatt på 109 millioner året før.