Skrivekløa tar dessverre overhånd igjen

Av
DEL

LeserbrevI skrivende stund er det «NAV-skandalen», sykehusvanviddet og Troms-Finnmark-sammenslåingen som er hovedtema i dagsnytt 19 NRK. Da blir det nok smått og uinteressant når jeg igjen tør å nevne navnet Furulund omsorgssenter i Biri. Hvis jeg i tillegg nevner den livsfarlige bekkedalen som ligger mellom Furulund og bofellesskapet av de 22 sanitetsboligene her i Biri, er vel skandalen nådd.

Jeg ble for ganske lenge siden nektet å nevne «bekkedalen» da det kunne reversere utbyggingen av Furulund. Jeg vet altfor godt at en ikke kan gråte over spilt melk, men jeg drister meg likevel til å be om svar på hva som skjer – og hvem som bestemmer – og hvorfor prioriteringen innen helsepolitikken er som den er. Alle vet at levealderen stiger både hos menn og kvinner, og at antall demente stiger.
Vår nye ordfører Torvild Sveen skrev følgende i OA den 30. mars 2016: «Hvis vi ikke bygger ut nok sykehjemsplasser nå, ja kanskje i overkant av dagens behov, får vi om bare få år store problemer med å forklare hva vi ikke så og forsto 2016.» Nå er vi i 2019 – så du hadde helt rett, du Torvild. Heidi Vifladt gikk inn for 40 sykehjemsplasser på Furulund. Hun angret imidlertid på forslaget og gikk ned til 32 plasser i neste omgang. Tar jeg ikke feil tror jeg det blir igjen 16 plasser nå. Forstå det den som kan. Kanskje det har noe med penger å gjøre? Alle forstår at det å fylle dalen og lage en park der vil koste penger. Men det gjør direkte vondt for oss i Biri når vi i hele høst har sett lass etter lass med jord, stein og annen full kjøres bort fra Furulund.
Som skrevet før vet vi at det blir flere gamle, syke og demente i hele landet, også i Biri. Det siste slagordet er å «leve hele livet». Derfor må det legges til rette for alle pasienter så de kan føle trygghet både inne og ute. Så ser vi at det skal lages ei bru over bekkedalen, men hvem har bedt om det – og hvem skal bruke den? Den vil sikkert også koste mange penger. Gjøvik burde ha lært litt etter at «kulturtrappa» ble bygd for mange år siden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags