Gå til sidens hovedinnhold

Skreia – FK Toten 2 på OA-TV tirsdag 20.00: Superjevn OA-liga og tøff vei til opprykk

Artikkelen er over 1 år gammel

Skreia har meldt seg på i opprykkskampen i den superjevne OA-ligaen. Tirsdag kveld kan skreiingene klatre helt til topps på tabellen dersom de slår naboen FK Toten 2 i en heftig nabothriller som sendes live på OA-tv fra klokken 19.55.

OA-ligaen har blitt en utrolig jevn affære denne sesongen. Vardal, Dokka og Nordre Land har alle 29 poeng. Vardal og Dokka har spilt 13 kamper. Nordre Land har 14. Skreia på fjerdeplass har 28 poeng på 13 kamper. Målforskjellen er også jevn. Vardal har 33 plussmål, Dokka 21 og Skreia 20. Nordre Land har seks plussmål.

Tøft å rykke opp

I år er det to avdelinger i 4. divisjon med 12 lag i hver. Neste år skal det være en avdeling med 14 lag. Vinneren av årets to 4. divisjonsavdelinger spiller kvalik.

Hvor mange lag som kommer ned fra 3. divisjon vil bestemme om vinneren av de to 5. divisjonsavdelingene må spille både semifinale og finale, eller bare finale, hvor vinneren rykker opp i 4. divisjon.

Per i dag ligger Valdres FK og Raufoss 2 på nedrykksplass fra 3. divisjon. Hvis de ikke kommer seg over nedrykksstreken vil vinneren av de to 5. divisjonsavdelingene trekkes mot nummer sju i de to 4. divisjonsavdelingene. Vinneren av disse to semifinalene møtes da til finale om den ene ledige plassen i 4. divisjon.

Les også

Dokka fikk sin store revansje mot Nordre Land

Skulle for eksempel Raufoss 2 klatre over streken vil de kun bli to finaler hvor vinneren av 5. divisjonsavdelingene møter hver sin sjuer i de to 4. divisjonsavdelingene, og hvor vinneren av disse to finalene rykker opp.

Lokalderby

Skreia er et av lagene som kjemper om den retten til å spille kvalik for 4. divisjon. Det er mot trener Thormod Haugens odds.

– Jeg vet at det ikke er alle spillerne som mener det, men for meg er det mot alle odds, sier Skreias trener og ler.

Han innrømmer at en stabil gruppe over to år, og litt økt trening i sommer, har hevet hele gruppa. Derfra til 4. divisjonsnivå synes han det er et godt stykke.

– Vi har fortsatt fryktelig langt å gå i forhold til treningsframmøte, sier han og smiler.

Kampen kan du se her (for abonnenter)

Vil vinne

Han legger likevel ikke skjul på at han liker å vinne fotballkamper.

– Jeg har vel til gode å gå på banen uten å ville vinne kamper. Det vil vi fortsette med. Så får vi se hvor det ender, sier Haugen.

Tirsdagens flomlyskamp blir litt ekstra spesiell. Møtet med FK Toten 2 betyr ikke bare kamp om poeng, men også mye prestisje.

– Det er noen far/sønn-konstellasjoner og noen tette bånd mellom spillere på disse lagene, så det blir litt spesielt for en del. Jeg har spilt 500–600 kamper for Toten og håper de rykker opp i 3. divisjon i år. Så er det litt spennende å se hva som skjer med andrelaget til Toten. Jeg håper de klarer seg, og jeg tror ikke det er så avgjørende om vi skulle rykke opp eller ei. Det er to klubber med litt forskjellige utgangspunkter. De som vil legge litt mer i fotballen spiller nok i Toten, sier Haugen.

I 5. divisjon kan man også bruke fem spillere som var med i forrige A-kamp. Det betyr at FK Toten kan putte på gode spillere fra serielederen i 4. divisjon.

- Jeg får ikke bestemt hvilke spillere FK Toten stiller med. Det er bra, for jeg har nok med mitt eget lag. Jeg vet faktisk ikke om det er fem fra troppen eller fem som spilte man har lov å bruke heller, sier Haugen og gliser.

Tøff kamp

Han liker likevel at det er en kamp med litt ekstra spenning.

– Det er slik det skal være. Vi får kjempe i 90 minutter. Så får vi ta hverandre i hendene etterpå. Slik er fotball, sier Haugen, som selv må droppe første omgang.

– Jeg har foreldremøte på skolen og rekker nok ikke å komme før andre omgang, sier Thormod Haugen.

Kommentarer til denne saken