Kristian (21) fra Gjøvik gir seg selv terningkast fem for innsatsen under skøyte-NM

Imponerte: Kristian Ulekleiv (t.h) vant 500 meter og klatret nest øverst på seierspallen sammenlagt i helga skøyte-NM på Jevnaker, der hjemmehåpet Magnus Bakken Haugli vant gull sammenlagt. Foto: Rune Pedersen

Imponerte: Kristian Ulekleiv (t.h) vant 500 meter og klatret nest øverst på seierspallen sammenlagt i helga skøyte-NM på Jevnaker, der hjemmehåpet Magnus Bakken Haugli vant gull sammenlagt. Foto: Rune Pedersen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Jevnaker: Kristian Ulekleiv (21) fra Gjøvik SK har fått fart på skøytene denne sesongen. Under helgens NM allround på Jevnaker utfordret han Magnus Bakken Haugli (19) om sammenlagtseieren.

DEL

– Jeg var egentlig langt unna gullet, men det var uansett moro å gå en god 10.000 meter, sa Kristian Ulekleiv etter to harde konkurransedager på Jevnaker.

Det startet med 38.58 på 500 meteren. Det holdt til seier. Så fulgte han opp med 5. plass på 5.000 meter (7,10,76). Søndag vant han først 1500 meteren på sterke 1,54,94, før han avsluttet med bronse på 10.000 meter på tiden 14,34,18.

– Kristian imponerte veldig. Jeg var drittnervøs før start da jeg så at han gikk på 14,34, sier den ferske norgesmesteren fra Jevnaker, Magnus Bakken Haugli.

Sistnevnte holdt hodet kaldt og sikret seg sammenlagtseieren på hjemmebane etter en 10.000 meter på tiden 14,22,82. Begge løperne knuste Geir Karlstads banerekord fra sist NM gikk på Jevnaker (1986).

Verdenscup

– Jeg gir meg selv terningkast fem på dette mesterskapet. Jeg har utviklet meg på alle måter den siste sesongen. I fjor ble sesongen ødelagt av en virussykdom i oktober og november, sier Kristian Ulekleiv.

Han legger ikke skjul på at en sølvmedalje i NM motiverer til videre satsing. Mandag får han også klarsignal til å gå verdenscup i Innsbruck, sammen med blant annet Magnus Bakken Haugli, bror til kjæresten Marie.

Ny utfordring

– Det blir en ny og spennende utfordring. Det er en U23-verdenscup, sier Gjøvik-løperen.

Det hører med til historien at flere av de beste og nest løperne meldte avbud til årets NM i tolvte time for å forberede seg optimalt til OL.

– Det er ikke noe moro at folk blir syke og melder avbud, men det får ikke vi løperne gjort så mye med, sier Ulekleiv og gleder seg til fortsettelsen.

Dag gamle skøytekjempen Jørn Didriksen fra Jevnaker (OL-sølv på 1,000 meter i 1976) var klar i sin tale:

– Det var et topp mesterskap, men forbundet bør kreve at de beste stiller til start. Hvis ikke blir det vanskelig å finne NM-arrangører i framtiden, sier Didriksen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags