Skolesvømming starter igjen på nyåret

Av
DEL

MeningerSiv Elin Oterhals stiller i Oppland Arbeiderblad 21. november spørsmål om Gjøvik kommune ivaretar sine plikter når Gjøvik svømmehall for tiden er stengt.

Flere skoler i Gjøvik kommune har gjennom flere år benyttet svømmehallen i Røverdalen til svømmeopplæring. Reparasjonsarbeider gjør at hallen nå er stengt. Det er uvisst hvor lenge dette arbeidet vil vare. Rådmannen har tidligere i høst lagt fram sitt budsjettforslag for 2020, og han har kommentert at dette arbeidet har vært svært krevende. For å få balanse, er ett av hans forslag å legge ned svømmehallen i Røverdalen, men budsjettet skal vedtas av politikerne. Dette skjer i kommunestyret 12. desember.

Skoleeier har laget en plan for svømmeundervisningen i kommunen for våren 2020. Skoleeier er opptatt av å sikre grunnleggende svømmeopplæring for elevene i Gjøvik kommune. Skolene som har benyttet Røverdalen er fra 1. januar 2020 fordelt på de to svømmehallene som er til disposisjon i nærliggende område; Tranberghallen og Kopperud skoles svømmebasseng.

Skoleeier har valgt å prioritere svømming til elever på 1.-4. trinn, siden kompetansemålene etter 4. trinn handler om grunnleggende svømmeferdigheter. Tilbudet til elever på mellom- og ungdomstrinn vil nødvendigvis bli begrenset slik situasjonen er nå, men skolene vil gi opplæring til enkeltelever som ikke er svømmedyktige etter 4. trinn. Vi forstår at situasjonen kan vekke bekymring, men vil gjøre vårt beste for at flest mulig av våre elever skal få et godt svømmetilbud også framover.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags