Lærer ungene programmering

Minecraft: HiG-student Ole André Slettum lærer Lars Lien (t.v.), Odin Stikkbakke Andersen og Annar Erlien Strand koding i Minecraft. foto: asbjørn risbakken

Minecraft: HiG-student Ole André Slettum lærer Lars Lien (t.v.), Odin Stikkbakke Andersen og Annar Erlien Strand koding i Minecraft. foto: asbjørn risbakken

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag inviterte Vitensenteret Innlandet og Høgskolen i Gjøvik barn og unge til «kick-off» for Kodeklubben Gjøvik.

DEL

Kodeklubben er et resultat av kreativt samarbeid mellom HiG og Vitensenteret Innlandet, og er et tilbud til barn og unge med en viss interesse for teknologi.

Tre lørdager på rad, med oppstart 14. november, vil studenter fra HiG vise og undervise barn og unge som lurer på hva programmering er. Planen for i høst er at Kodeklubben deles inn i to grupper, en for viderekomne og en for nybegynnere. Med andre ord er det ikke nødvendig med bakgrunnskunnskaper.

Lørdag kunne de som ønsket få en smakebit på morsomme anvendelsesområder for programmering, deriblant koding i Minecraft og lek med matching av farger.

Kodeklubben startet for første gang på Gjøvik i mars i år. Det hele ble en stor suksess, med et oppmøte på 200 personer på kick off-dagen.

Denne gangen var det ikke riktig så mange som møtte opp, men studentene fra HiG har stor tro på at flere enn de rundt 30 oppmøtte vil dukke opp 14. november.

– Vi håper det blir like bra trykk som i fjor. Vi åpner for påmelding førstkommende onsdag, og det er begrenset med plasser, opplyser informatikkstudent Steffen Granberg.

Artikkeltags