Nedleggelse av skoler nå igjen?

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerRådmannen i Gjøvik orienterte formannskapet onsdag i forrige uke om sitt forslag til budsjett 2016 og økonomiplan for 2016–19. Oppland Arbeiderblad har referert fra dette møtet i avisa torsdag 22. oktober.

Blant flere salderingsforslag vurderer han endring av kretsgrenser på Biristrand og Redalen, som innebærer en nedleggelse av de to grendeskolene.

Nå har samarbeidsalliansen mellom Ap, SV, Rødt og MDG nettopp ferdigforhandlet sin politiske plattform. Denne ble omtalt i Oppland Arbeiderblad 16. oktober, der de fire partiene presenterer hvordan de skal styre Gjøvik de fire neste årene. Den viser at det politiske flertallet vil slå ring rundt grendeskolene, altså ingen nedleggelse i inneværende valgperiode.

Den borgerlige alliansen, som etter hvert ble avløst av den nåværende samarbeidsalliansen, la også vekt på å gi tjenester til innbyggerne der de bor. Det innebar blant annet å bevare grendeskolene. Dette ble omtalt i OA 17. september.

Vi finner det derfor upassende og skadelig at rådmannen legger fram forslag som så til de grader er i strid med det et samlet politisk miljø forfekter. Bare det faktum at det blir vurdert å legge ned skoler, skaper usikkerhet i de bygdene som blir utsatt for det. Når vi så vet at nedlegging av skoler er politisk dødt, ber vi om at rådmannen snarest forkaster disse tankene, og i stedet legger fram forslag som det er mulig å få politisk flertall for.

Artikkeltags