Gå til sidens hovedinnhold

Mjøsen solgte skog for 634 millioner i fjor

Artikkelen er over 4 år gammel

634 millioner kroner lyder fjorårets rekordomsetning i Mjøsen Skog, 65 millioner kroner mer enn i det forrige driftsåret 2015.

Tømmeromsetningen, skogsdrifter og skogkultur kan vise til høy aktivitet. Størst var veksten innen skogkultur, ikke minst plantesalg, planting, markberedning, ungskogpleie og gjødsling. Omsetningen på dette området har en vekst i 2016 på 25 prosent i forhold til året før, går det fram av meldingen fra Mjøsen Skog.

– Det mest gledelig er at vi har hatt god aktivitetsøkning, ikke bare i tømmeromsetningen, men også på investeringer i framtidsskogen, sier adm.dir. Erik A. Dahl i en kommentar.

13,4 millioner

Mjøsen Skog fikk et årsresultat på 13,4 millioner kroner før skatt. Driftsresultatet ble 5,9 millioner etter bonusutbetalinger til andelseierne på 9,7 millioner. Resultatet preges av finansresultatet på 7,5 millioner kroner. Utbytte fra Moelven er her den viktigste inntektsposten.

– Vi selger til mange industrikunder i Norge og i Sverige. Vi ender opp med et driftsresultat noe bedre enn budsjettet, sier Dahl.

Eierne tilgodeses

Mjøsen Skog omsatte 1.165.000 kubikkmeter tømmer, omtrent 100.000 kubikkmeter mer enn året før.

– Vårt oppdrag er å sørge for at skogeier sitter igjen med høyest mulig rotnetto for tømmeret etter skogsdriften. Det vil si å sitte igjen med mest mulig penger etter at skogsdriften er utført og tømmeret er levert til industrikjøperen. Vi ønsker å utvikle Mjøsen Skog som et godt redskap for skogeierne gjennom sunn forretningsdrift, tilføyer Dahl.

Han legger til at Mjøsen tar sikte på å komme ut med et lite plussresultat på en halv til en prosent av omsetningen i 2017. Det er i tråd med resultatet for fjoråret.

I resultatet er det for øvrig inkludert 9,7 millioner kroner i bonus på tømmerleveranser fra andelseierne. Dessuten får andelseierne forrentning på sine andelsinnskudd i Mjøsen skog, 3,5 prosent på ordinære andeler og 4,5 prosent på tilleggsandeler, hvis årsmøtet vedtar styrets forslag.

Kommentarer til denne saken