– Butikkene bør slutte å selge engangsgriller til faren er over

SALG: Med ekstrem skogbrannfare bør kanskje butikker la være å selge engangsgriller? (Illustrasjonsbilde)

SALG: Med ekstrem skogbrannfare bør kanskje butikker la være å selge engangsgriller? (Illustrasjonsbilde)

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det er brannsjef Jan Tore Karlsen i Gjøvik som kommer med oppfordringen til lokale butikker. Han er ikke for et totalforbud mot engangsgriller hele året, men akkurat nå med stor fare for skogbrann mener han butikkene bør la være å selge engangsgriller.

– Og om de ikke lar være å selge dem, bør de i det minste informere og advare mot bruk i skog og mark, sier Karlsen.

Kjøpmannshuset drifter kjedene Joker, Spar og Nærbutikken, og ber nå alle sine butikker fra Trøndelag og sørover om å fjerne engangsgrillene fra hyllene. Coop, Rema 1000, Meny eller Kiwi vil foreløpig ikke stoppe salget, men opplyste til P4 Nyhetene onsdag at de har hengt opp plakater i butikkene der de informerer om den store brannfaren.

– Totalforbud

Det varme sommerværet innbyr til grilling, men med minimalt med nedbør siste måned, skal det svært liten gnist til før skogen rundt deg tar fyr. Derfor har en rekke kommuner nedlagt forbud mot åpen ild. Karlsen opplyser at det er tett oppfølging fra Fylkesmannen og at alle kommuner er i beredskap.

– Folk er stort sett flinke til å følge forbudet, men senest onsdag kveld, så jeg at noen brukte engangsgrill på Sillongen. De satte den steingrunn, men det er totalforbud nå, sier Karlsen.

Han forteller også at han sa nei til grilling i velparken i Hunndalen.

– Folk kan heller få låne pølsekoker, sier Karlsen.

Artikkeltags