Gå til sidens hovedinnhold

Skitt i Oppland, leve Lillehammer?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Innlegget i OA 6. januar av Sven Strand, Sykehusaksjonen 2020 Lillehammer, sier noe om holdningen til Lillehammer-regionen, om lokaliseringen av hovedsykehus og to akuttsykehus. Så lenge Lillehammer får det som de ønsker, så «skitt i resten av Oppland».

Lillehammer har fått det slik de ønsket, de får beholde sitt sykehus, med bakgrunn i en rapport bestilt av styret i Helse sør-øst, hvor fasiten var gitt av ordfører Busterud, statsforvalter Storberget og Hamarregionen. Ut fra mitt ståsted ville det være en fordel for Lillehammer at hovedsykehuset ble lagt til Moelv og ikke til Brumunddal. Lillehammer vil da stå mye sterkere som en del av arbeidsmarkedet til hovedsykehuset. Tilbudet for pasientene vil være dette samme.

I sitt innlegg kritiserer Sven Strand at Vestoppland og Hadeland reagerer så kraftig på konsulentrapporten til Cowi og Alta Vista Analyse. Han hoverer over reaksjonen på Hadeland, hvor han skriver at de «hyler».

Med innstillingen fra Helse sør-øst mister Gjøvik cirka 600 offentlige arbeidsplasser. Lillehammer lever av offentlige arbeidsplasser, hvordan ville reaksjonen vært i Dølabyen, dersom de mistet 600 offentlige arbeidsplasser? Dere hadde ikke bare hylt, men skreket også!

Jeg er provosert over Sven Strands holdning om å støtte et hovedsykehuset på Brumunddal. Med sitt innlegg i OA sår han mer splittelse i vår region. Nå må vi stå samlet slik at de 9 milliarder som skal investeres, vil dryppe på Vestoppland og Lillehammerregionen. Nå må Oppland stå sammen om å utvikle vår region, før Hamar tar alt!

Kommentarer til denne saken