Det var nok av lokale innslag på Birkebeineren skistadion i helga. På programmet var Vingromrennet, som også var et KM for Opplands skiskyttere. Østre Toten skilag jobber tydeligvis godt med rekrutteringen og hadde hele ni utøvere påmeldt til KMs normaldistanse.

– Toten er en stor klubb på skiskyting. Vi har et fint anlegg og mange venner og søsken som går sammen. Det er et veldig bra miljø i gruppa og vi er mange rundt samme alder, forteller en av lørdagens KM-mestere, Emilie Katrine Bilgrav Sæter.

– Jeg synes det er morsomt. Juniorgruppa har et ganske bra miljø. Alle er jevngamle og går godt sammen, sier Andreas Østensen.

Østensen bommet sju ganger lørdag, men hadde bare en bom de to siste skytingene.

– Det gikk egentlig bedre enn før i sesongen. Dette er første året med stående skyting. Jeg har prøvd å trene mye på det og i dag var det litt bedre, sier han.

Sæter overrasket seg selv forrige helg med 11. plass i Norgescup. Lørdag vant hun med 16 blinkskudd.

– Jeg følte jeg gikk et greit løp. Totalt sett var det et litt tyngre løp enn tidligere. Det gikk bedre under Norgescup forrige helg. Jeg ble fryktelig sliten de siste rundene og det var vanskelig å holde stillingen på siste skyting, men jeg er fornøyd, sier hun.

Nå sikter hun mot junior-NM i Holmenkollen i slutten av januar.

– Hovedmålet denne sesongen er NM i Kollen der jeg har ambisjoner om en topp 20 plassering. Det hadde vært veldig gøy med en god prestasjon der og om alt klaffer kan jeg kanskje blande meg inn blant topp ti, forteller Sæter.