[GD]: – Mannen var heldig. Dette kunne gått mye verre på den harde, glatte isen i fjellsiden, sier redningsmann Einar Brendryen på Dombåsbasen til Norsk Luftambulanse.

Mye is i vinter

Fjellkjente Einar Brendryen fra Folldal vil ikke skremme noen. Men uhellet i Storronden lørdag er nok en påminnelse om de spesielle forholdene i fjellet i vinter.

– Det er mye is, hard og glatt snø etter de kraftige mildværsperiodene, sier Brendryen.

37 oppdrag for legehelikopteret

På de to siste ukene med vinterferie, stor utfart og mye folk i distriktet, hadde mannskapet på legehelikopteret på Dombåsbasen 37 oppdrag. Spesielt travelt var det første uken i vinterferien da luftambulansen var ute i 23 redningsoppdrag. I løpet av den siste uken gikk alarmen på Dombåsbasen 14 ganger.

– I tillegg til utrykningen til uhellet i Storronden, bisto vi hjelpekorpset i et alvorlig sjukdomstilfelle i Øyerfjellet, opplyser Brendryen.

Kan bli kjempefine forhold

Fra legehelikopteret har han merket seg områder i høyfjellet som er speilblanke som skøytebaner.

– Det er kjøvinger som dekker store myrområder. Vi sier ikke dette for å skremme folk bort fra fjellet. Men det er viktig å tenke seg godt om. Spesielt i bratte fjellsider er det skummelt med mye is, hard og glatt skare, sier Einar Brendryen.

– Det er kommet en del nysnø, og der den fester til isen kommer det til å bli fine forhold.

– Det er hardt underlag over alt. Jeg tror det kan bli kjempefine forhold i fjellet i dagene og ukene som kommer, sier Brendryen som er redningsmann i Norsk Luftambulanse.