Slik holder du skityvene unna

Skill skiene når du setter dem fra deg. Ulike ski blir ikke stjålet.

Skill skiene når du setter dem fra deg. Ulike ski blir ikke stjålet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Skill skiene, er rådet fra forsikringsbransjen.

DEL

Vinterferien lokker både skiturister og skityver til fjells den nærmeste tiden.
– Det er når du setter fra deg skiene for å gjøre andre ting at tyvene ser sitt snitt til å stikke av med skiene dine, sier Heidi Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende Forsikring.

Forsikringsbransjen anslår at ski og utstyr for rundt 12 millioner stjeles hvert år, men det finnes noen enkle knep for å lure kjeltringene.

– Skill skiene dine om du må sette dem fra deg uten tilsyn. Sett din og kjærestens ski i par, eller sett en barneski sammen med en voksenski. Det koster ingen ting, og tar bare et øyeblikk, uttaler Slettemoen.

Du kan også kjøpe deg en enkel skilås i sportsbutikken eller i skiutleien ved alpinbakken.

- Det er oftest en wirelås som er lett å ha med seg i lomme eller sekk, og koster ikke all verden, sier hun.

Forsikringsbransjen har i mange år etterlyst låsbare ski- og brettstativ i alpinanleggene, og ved flere skisteder er det allerede på plass.

- Har du mulighet til å låse skiene, så gjør det. Er du ferdig for dagen og skal på after-ski, bør du sette dem fra deg hos en vakt, på hytta eller låse dem inn i skiboksen på bilen, sier Andreas Rødven, tidligere generealsekretær i Alpinanleggenes Landsforening.

Står du parkert er det viktig at skiboksen er låst, men ikke la dyrt skiutstyr ligge i takboksen over natten. Bruk også skilåsen om du tar tog til og fra ferien.

- Det er surt å komme fram, bare for å oppdage at noen bevisst eller ubevisst har tatt med seg feil skibag, sier Heidi Slettemoen.  

Kontakt politiet hvis du blir utsatt for tyveri. Få alltid en kopi av anmeldelsen om du vil ha igjen penger fra forsikringsselskapet.

For å dekke et skityveri stiller forsikringsselskapene også krav til at skiene ikke skal være uten tilsyn over lengre tid. (ANB)

Artikkeltags